Ulv ved Linderudkollen?

HER: Her, på grusveien mellom Linderudkollen og Trollvann, skal den kvinnelige joggeren ha møtt på ulv i forrige uke. FOTO: Kristin Tufte Haga

Kvinnelig jogger mener bestemt å ha sett ulv like ved Linderudkollen markastue. - Ikke umulig at det har vært ulv i Lillomarka, ifølge rovdyrekspert.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.11.2013 kl 12:10

LINDERUDKOLLEN: Den voksne kvinnen løp innover fra Linderudkollen markastue mot Trollvann, torsdag kveld i forrige uke.

Etter ca én kilometer fra Linderudkollen, så hun det hun først tenkte var en stor løshund, løpende på veien rundt 30 meter foran henne.

 - Først tenkte jeg at det var en stor løshund. Men da jeg fikk sett den litt nærmere, så slo det meg at dette må jo være ulv! Jeg rakk ikke se den så veldig mange sekundene, for etter at den oppdaget meg, tok den et kjempebyks på flere meter, over veigrøfta, og forsvant oppover i lia, i retning Trollvann, forteller kvinnen, som ikke ønsker å stå frem med navn og bilde.

Ble du redd?

- Nei, det rakk jeg ikke. Da jeg forsto at dette måtte være en ulv, så ble jeg så fascinert at jeg faktisk gikk litt etter der den hadde hoppet inn i skogen, for å få et sett den én gang til. Men den var borte vekk, forteller kvinnen.

- Ikke umulig

Rovdyrekspert i Direktoratet for Naturforvaltning, Jan Huseklepp Wilberg, avviser på ingen måte at det kan ha vært ulv i Lillomarka også. Faktisk har direktoratet blitt fortalt om et par andre ulveobservasjoner i området tidligere i år.

- Vi har ingen direkte observasjoner til oss, men har et par ganger hørt via andre om folk som skal ha observert ulv i Lillomarka tidligere i år. Men vi har ingen sikre observasjoner av ulv i der, det vil si påvist ved spor, DNA eller bilder. Heller ikke på nordmarkssiden av byen, forteller Wilberg.

- Det er i Østmarka det har vært sikre observasjoner, og det ulveparet som holder til i Østmarka, vil nok ikke krysse Groruddalen og komme over til Lillomarka, ifølge Wilberg.

Mange observasjoner

- Det er mange observasjoner av streifulv på denne tiden av året, så slik sett er det ikke umulig at det har vært ulv i Lillomarka. Den kan være der en dag, og 10 mil unna dagen etter, forteller Wilberg.

HER KAN LESE MER OM ULVEOBSERVASJONER

- Men det er umulig for å oss å vurdere synsobservasjoner, hvorvidt de er riktige eller ikke. Det finnes hunderaser som er veldig lik ulv. Er det tatt et bilde av dyret har vi noe mer å gå ut i fra, og gjennom året får SNO over hele landet inn bilder av det folk mener er ulv, hvor noen er av ulv, andre ikke, avslutter Wilberg.

LES FLERE ULVESAKER FRA DITTOSLO.NO HER

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon