Ulv ved Linderudkollen?

HER: Her, på grusveien mellom Linderudkollen og Trollvann, skal den kvinnelige joggeren ha møtt på ulv i forrige uke. FOTO: Kristin Tufte Haga

Kvinnelig jogger mener bestemt å ha sett ulv like ved Linderudkollen markastue. - Ikke umulig at det har vært ulv i Lillomarka, ifølge rovdyrekspert.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.11.2013 kl 12:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FORSVANT: Det kvinnen mener bestemt var en ulv, skal ha løpt oppvoer i lia her, i retning Trollvann. FOTO: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

Kanskje ulven dukker opp igjen i Lillomarka? FOTO: Illustrasjon

LINDERUDKOLLEN: Den voksne kvinnen løp innover fra Linderudkollen markastue mot Trollvann, torsdag kveld i forrige uke.

Etter ca én kilometer fra Linderudkollen, så hun det hun først tenkte var en stor løshund, løpende på veien rundt 30 meter foran henne.

 - Først tenkte jeg at det var en stor løshund. Men da jeg fikk sett den litt nærmere, så slo det meg at dette må jo være ulv! Jeg rakk ikke se den så veldig mange sekundene, for etter at den oppdaget meg, tok den et kjempebyks på flere meter, over veigrøfta, og forsvant oppover i lia, i retning Trollvann, forteller kvinnen, som ikke ønsker å stå frem med navn og bilde.

Ble du redd?

- Nei, det rakk jeg ikke. Da jeg forsto at dette måtte være en ulv, så ble jeg så fascinert at jeg faktisk gikk litt etter der den hadde hoppet inn i skogen, for å få et sett den én gang til. Men den var borte vekk, forteller kvinnen.

- Ikke umulig

Rovdyrekspert i Direktoratet for Naturforvaltning, Jan Huseklepp Wilberg, avviser på ingen måte at det kan ha vært ulv i Lillomarka også. Faktisk har direktoratet blitt fortalt om et par andre ulveobservasjoner i området tidligere i år.

- Vi har ingen direkte observasjoner til oss, men har et par ganger hørt via andre om folk som skal ha observert ulv i Lillomarka tidligere i år. Men vi har ingen sikre observasjoner av ulv i der, det vil si påvist ved spor, DNA eller bilder. Heller ikke på nordmarkssiden av byen, forteller Wilberg.

- Det er i Østmarka det har vært sikre observasjoner, og det ulveparet som holder til i Østmarka, vil nok ikke krysse Groruddalen og komme over til Lillomarka, ifølge Wilberg.

Mange observasjoner

- Det er mange observasjoner av streifulv på denne tiden av året, så slik sett er det ikke umulig at det har vært ulv i Lillomarka. Den kan være der en dag, og 10 mil unna dagen etter, forteller Wilberg.

HER KAN LESE MER OM ULVEOBSERVASJONER

- Men det er umulig for å oss å vurdere synsobservasjoner, hvorvidt de er riktige eller ikke. Det finnes hunderaser som er veldig lik ulv. Er det tatt et bilde av dyret har vi noe mer å gå ut i fra, og gjennom året får SNO over hele landet inn bilder av det folk mener er ulv, hvor noen er av ulv, andre ikke, avslutter Wilberg.

LES FLERE ULVESAKER FRA DITTOSLO.NO HER

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse