ANNONSE
Annonse

Ung på Ullevål? Da har du nok savnet dette!

Magnus Ormåsen og King Ho Wong har startet ungdomsklubb i tredje etasje over Café abel.

SAMLET I SOFAEN: Fem av de syv jentene i Abelstyret, som er svært fornøyde med «nye» Abelloftet. Nå jobber hardt for å lokke flere ungdommer til klubben. Foto: Foto: Elisabeth Wang

Nymalte vegger, myke sofaer og et knippe duftlys; Abelloftet ungdomsklubb håper på fullt hus og knallgod stemning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.08.2014 kl 10:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TRIKKESLØYFA: - Det er utrolig bra å ha fått et sånt sted, sier Eira (14), mens venninnene Sophia, Emilie (15) og Selma (15) nikker samtykkende. De har akkurat slått seg ned i den dype sofaen, midt i stuen, på Abelloftet.

Jentene tok grep

De har lenge kjent behovet for et alternativ til «Lekern» (Marienlyst Aktivitetspark og Fritidsklubb). Og, deres egne rom, har ifølge jentene en tendens til å bli for små når man har lyst til å tilbringe noen timer sammen.

- Vi er syv jenter, alle fra Marienlyst skole, som har pusset opp og gjort det fint her. Først kjøpte vi møbler på Ikea, og så brukte vi vel en uke på selve oppussingen, sier Emilie.

Lederne av ungdomsklubben, Magnus Ormåsen og King Ho Wong, har gitt jentene, som også inkluderer Gina (14), Amanda (15), Saga (15) og Silje (15), tittelen «Abelstyret».

De er begge opptatt av at ungdommen skal føle seg hjemme på Abelloftet, og er, så langt det går, åpne for ideer og innspill vedrørende aktiviteter og sosial hygge.

- Vi mener begge det er viktig å ha med ungdommene på avgjørelser vedrørende klubben. Og, allerede har de jo vist hvor flinke de er, sier Magnus Ormåsen, og sikter til det nylig ferdigstilte oppussingsarbeidet.

Ormåsen og Wong møttes da de jobbet ved Aktivitetsskolen (Aks) på Ullevål skole. Gjennom kontakt med elever og foreldre fant de raskt ut av at det fantes et behov - spesielt med tanke på elever på mellom- og ungdomstrinnet.

LES OGSÅ: - Fadderuke er en usolidarisk fylleuke

- Private aktører

- Gjennom Agnes Lyche Melvær ved Abels Hage ble jeg gjort oppmerksom på et møte, i regi av bydelen vedrørende kulturhus, sier Ormåsen og fortsetter:

- Under dette møtet, i dialog med Bydel Nordre Aker og Kjetil F. Wevling fra Kulturenheten, ga jeg uttrykk for behovet for en ungdomsklubb på Ullevål.

Kjetil F. Wevling likte ideen godt. Han spurte gutta om de ville drifte klubben som private aktører.

- Vi mener begge det er et stort behov og at det er mange ungdommer i nærmiljøet som har behov for «tak over hodet», etter at skolen er slutt, sier Ormåsen, som har bodd i området i en årrekke.

LES OGSÅ: Får hele verden hjem til seg

Nå jobber de på spreng for å gjøre tilbudet kjent for dem det gjelder.

- Vi har allerede en fin miks av gutter og jenter, men vi ønsker å nå ut til mange flere. Foreløpig holder vi åpent to dager i uka, mandag og torsdag, fra etter skoletid til klokken 19.00.

- Vi snakker i tillegg om muligheten for å holde åpent en fredag i måneden, men det er ikke fastsatt ennå, sier Wong, som heller ikke utelukker muligheten for band, dansegrupper og filmlerret i fremtiden.

LES OGSÅ: Vil skaffe levebrød av det beste han vet

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse