- Ungdom er late

 

"Nordberg-ungdom er snobbete, mens Engebråten-ungdommen er mer urbane". Ungdomsrådet mener det er på tide å gjøre noe med fordommene i bydelen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.03.2010 kl 09:23

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KRINGSJÅ/NORDRE AKER: Karakteristikken kommer fra Ungdomsrådsleder Emilie Geist (16). Tåsen-jenta som er elev på Persbråten videregående, har selv gått på Nordberg ungdomsskole. Likevel mener hun stereotypien lever i beste velgående mellom ungdomsskolene øst og vest for Akerselva.

Ungdomsrådet (UR) i Nordre Aker har 14 medlemmer, som ble valgt inn i høst. Emilie er en av fem "veteraner" som allerede har sittet fire år i rådet. I tillegg til å være lokal UR-leder, er hun også leder av Sentralt Ungdomsråd (SUR), som samler representanter fra Ungdomsrådene i alle bydelene.

LES OGSÅ: Ungdommens bystyremøte

En delt bydel

– I Nordre Aker er det ikke sånn at elever på Nordberg og Engebråten kjenner hverandre. Det er litt rart, og ganske dumt, for vi tilhører jo samme bydel, sier Ane Brøyn (16) fra Tåsen, tidligere Nordberg-elev, nå lever hun vgs.-livet på Ullern.

– På Engebråten er de mer opptatt av musikk og å spille i band og sånn. Det har nok mye med at de bruker Trikkehallen mest, sier Emilie.

For selv om Trikkehallen er et kulturhus for hele bydelen, mener ungdomsrådsmedlemmene at det er mer tilgjengelig for Engebråten, siden skolen ligger så mye nærmere.

– Derfor prøver vi gjøre folk mer bevisste på Glasshuset på Nordberg, blant annet har vi flyttet UR-møtene hit, og prøver å få i gang egne arrangementer her, sier Emilie, som også understreker at aktiviteter på tvers av skolene er en viktig sak for rådet. Hun får støtte av Sara Sundqvist Aune (14), medlem i UR-styret og elev på Engebråten.

– Søk om penger!

Ungdomsrådet har uttalerett i politiske saker som angår ungdom i Nordre Aker. I tillegg tar de opp saker som medlemmene selv, eller ungdom i bydelen melder inn.

Politisk observatør Stein Thoresen (SV) har fulgt UR i Nordre Aker og gamle Grefsen-Kjelsås i mange år, og mener at både rådets gjennomslagskraft, og lokalpolitikernes ønske om å lytte til dem har gått i bølger.

– Men denne gjengen har jeg tro på. De er engasjerte og handlingskraftige. Jeg tror også det er en sterk vilje fra lokalpolitikerne om å høre på Ungdomsrådet, sier Thoresen, som ønsker seg flere politisk engasjerte ungdommer. Ikke nødvendigvis partipolitisk, men ungdomspolitisk, slik UR er.

Emilie, Sara, Ane og Snorre Jablonski (17) fra Nordberg, som utgjør arbeidsutvalget i UR, er enige i at ungdom kan være lite engasjerte.

– Ungdom kan være late. De må skjønne at de kan utrette mye selv, bare ved å engasjere seg, det er det UR handler om. I frykt for å høres nerdete ut; ungdomspolitisk arbeid det morsomste jeg vet om! Det må ikke være voksne som alltid legger til rette for oss. Derfor har Ungdomsrådet 120.000 kroner årlig som vi kan dele ut til gode ideer og tiltak i bydelen, av, med og for ungdom. Alt de trenger å gjøre er å sende oss en søknad, oppfordrer Emilie.

FØLG NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse