Ungdom ned i 13-årsalderen avtaler slåsskamper på nett

ILLUSTRASJONSFOTO

Ungdom i vår del av Oslo bruker nettet til å avtale slåsskamper. Hendelsene samler mange tilskuere. Nå ber poltitet foreldre til tenåringer om å snakke med barna sine.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2016 kl 21:09

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO NORD/VEST: Det er Ungomsavsnittet ved Majorstuen politistasjon som advarer gjennom sin Facebook-side, torsdag kveld.

LES OGSÅ: Nå vil politiet at ungdom og foreldre skal like dem på Facebook

«I går (onsdag 17/2) var det nok en gang ungdom som hadde bestemt seg for å løse uoverensstemmelser ved hjelp av vold» skriver Majorstuen-politiet.

Dette er et problem Ungdomsavsnittet har jobbet mye med den siste tiden. Slåsskampene, som ifølge politet gjerne avtales på nettet, blir som oftest en-mot-en-oppgjør med mange tilskuere.

LES OGSÅ: Petter: Det er utolig mange naive foreldre der ute

«I går (onsdag, journ.anm.) hadde 20-30 ungdommer møtt opp for å se på to som skulle slåss i nærheten av Majorstuen. Tilfeldig forbipasserende varslet politiet om ungdom som slo løs på hverandre. Da politiet kom til stedet, løp ungdom i alle retninger. Heldigvis ble ingen alvorlig skadet denne gangen. Politiet følger opp aktuelle spor i saken.»

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene sine og drikker seg dritings

Politiet retter nå en oppfordring til foresatte til ungdom i alderen 13-18 år, om å ta en prat med ungdommene sine om farer og konsekvenser ved bruk av vold.

«De som står rundt og heier og oppfordrer til mer vold kan også bli tiltalt for medvirkning. Politiet er redd for at disse slåsskampene kan få fatale utfall ved at noen blir alvorlig skadet eller drept.»

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse