ANNONSE
Annonse

Ungdomsskole vurderer mobilforbud – også i friminuttene

Mobilhotell? Det betyr at elevene leverer inn mobilene når de kommer på skolen om morgenen, og får den utlevert når skoledagen er ferdig. (ILLUSTRASJONSFOTO)

– Lite sosialt å sitte med nesa ned i mobilen i pauser og friminutter, sier assisterende rektor ved Nordre Aker-ungdomsskolen som vurderer å kreve at elevene leverer fra seg mobiltelefonen når de kommer på skolen. Det har vært tilfeller med smugfilming i garderoben.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.01.2016 kl 19:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDBERG: – Vi har god kontroll på mobilbruk, eller snarere ikke-mobilbruk, i undervisningssituasjonen. Men i pausene og friminuttene er det mange som sitter med nesa ned i telefonen. Det er lite sosialt, sier assisterende rektor ved Nordberg skole, Lise Byom Nilssen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Forslag

I referatet fra et møte i Foreldrenes Arbeidstutvalg (FAU) ved ungdomsskolen senhøstes, står det også blant annet følgende:

«Det ses på et forslag om mobilhotell på skolen. Et sted hvor alle mobiler kan ligge i skoletiden.»

Assisterende rektor forteller videre at forslaget fra FAU også er informert om i Driftsstyret. Også i elevrådet, som ifølge Byom Nilssen ikke umiddelbart er positive til mobilhotell på skolen.

LES OGSÅ: Brrr… Iskaldt for syklistene på Tåsen!

Mer sosialt

Kanskje blir det mobilhotell for elevene når de kommer til skolen, fra neste høst ved Nordberg ungdomsskole. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Hensikten med et eventuelt mobilhotell er jo blant annet å stimulere til mer sosial omgang mellom elevene. I tillegg opplever mange mobiltelefonen som forstyrrende, og mange blir nok stresset av å alltid ha den tilgjengelig og på. Men det er jo så klart mange for- og mot-argumenter til dette, sier Byom Nilssen.

Hun legger til at saken vil bli drøftet videre utover våren, også i skolens ledergruppe, og at et eventuelt mobilhotell først er aktuelt fra høsten 2016.

STEM NÅ! Her er finalistene til Årets Navn i Nordre Aker! Les mer og stem her!

Hensikten med et eventuelt mobilhotell er jo blant annet å stimulere til mer sosial omgang mellom elevene

Smugfilming

I referatet fra FAU-møtet står det også at det har vært tilfelle av snikfilming i garderoben.

«Det har vært tilfeller av smugfilming i garderobene. Skolen slår hardt ned på slik oppførsel.»

Assisterende rektor forteller at det også ble slått hardt ned på denne hendelsen.

– Det har vi ryddet opp i. Og nå blir regelen om at alle mobiler skal leveres til lærer før gym, strengt fulgt opp. Hendelsen fra i høst ble ikke noen stor sak, men uansett helt uakseptabelt at noen skal føle frykt for at andre tar bilde av deg i garderoben og dusjen.

SE FILM: I Fagerbergrevyen er det jentene som skinner aller sterkest

Ikke aktuelt på Morellbakken og Engebråten

Morellbakken ungdomsskole på Grefsen har ikke mobilhotell, og vurderer det heller ikke. Mobiler blir også brukt i undervisningssituasjoner.

– Når det er sagt, vi skal utover våren – og det er faktisk elevinitiert – sammen snakke om skjermens tilstedeværelse i friminuttene og pausene. Vi har ikke tro på forbud, men derimot holdningsskapende arbeid, vi lever jo i 2016, sier assisterende rektor ved Morellbakken, Marit Jensen.

Engebråten ungdomsskole på Kjelsås opplyser at de ikke har mobilhotell, og heller ikke vurderer det.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse