– Ungdomsskolen bør til Voldsløkka

Negativ: Bydelsutvalgsleder Egil Ihlen (H)

– Den beste ungdomsskoletomten er Heidenreich-tomta ved Voldsløkka, mener BU-leder Egil Ihlen (H).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2008 kl 08:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: BU-leder Egil Ihlen (H) er glad for at de sentrale politikerne forstår det store behovet for en ny ungdomsskole i Nordre Aker. Men han synes ikke Grefsen videregående er det beste alternativet.

Dyrt– Beliggenheten er jo bra. Men årsaken til at Grefsen vgs. etterhvert skal erstattes med den nye videregående skolen i Nydalen, er jo at skolen er gammel og sliten, og at det ville bli for dyrt å pusse den opp til tilfredsstillende skolestandard. Da må det også bli veldig dyrt å lage ungdomsskole ut av «skallet» til de nåværende vgs.-lokalene, sier Ihlen, og legger til at hovedbygget er fredet, og at det også vil fordyre prosessen.

Ikke ideelt

Han tror heller ikke Berg Gård er noe godt alternativ.

– Deler av gården er også fredet. Dessuten ligger den ikke ideelt til i forhold til offentlig kommunikasjon, sier Ihlen.

Voldsløkka– Derimot – og som bydelen tidligere har uttalt i tilknytning til skolebehovsplanen – er Heidenreich-tomten ved Voldsløkka et bedre alternativ. En ny ungdomsskole på denne tomten, vil være med å fange opp det store skolebehovet for fremtidige ungdomsskoleelever fra randsonen mellom Sagene og Nordre Aker. I tillegg kan uteområdet til skolen eventuelt inkludere Voldsløkka på dagtid, sier Ihlen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse