Unge forskere

Mathilde Finstad Huseby og Sara Aasen går begge i klasse 2b på Grefsen skole, og får prøve seg som forskere.

Grefsen skole starter våren som foregangs- skole innen ung forskning.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.04.2006 kl 10:28

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Grefsen: Grefsen skole har innledet et samarbeid med Naturfagsenteret, og utover våren vil klasse 2b og 3a ved skolen ta sitt forskerdiplom som de første klassene i landet. Naturfagssenteret er et ressurssenter for hele Norge innen naturfag. Det skal etter hvert også lages et diplom for de eldre klassene med andre øvelser.

Rektor Ragnhild Palm Andersen er stolt over å kunne vise frem sine unge forskere. Skolen håper deres initiativ vil inspirere andre skoler til å klekke ut nye forskerspirer over hele Norge.

- Vi er piloter i landet for forskerspirer-prosjektet. Tanken er å kunne kombinere basale ferdigheter som tegning, lesing og skriving med naturfag og eksperimenter, sier Palm Andersen. Hun er glad for at skolen er tatt ut som aller første pilot i et prosjekt som etter hvert skal få med seg flere skoler i landet.

- Vi tester rett og slett aktiviteter som kommer inn i en ny lærerplan, og det er spennende både for oss og elevene, sier rektoren.

For å kvalifisere til diplom, må elevene gjennom en rekke aktiviteter og eksperimenter basert på lærerplanen i naturfag som trer i kraft fra høsten 2006. Erfaringene fra Grefsen skole, vil bli tilgjengelige for skoler i hele Norge på nettstedet naturfag.no. Her vil lærere kunne finne detaljerte beskrivelser og nyttige råd.

Men lærere kan også ta en titt på Grefsen skoles hjemmesider for noen tips, for sidene er oppdaterte og imponerende informative.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse