Universitetet har brukt 305 millioner på dette bygget

UTVIKLINGSPOTENSIAL: Det er denne eiendommen i Gaustadalléen 30, inntil nylig eid av NEMKO, som Universitetet har bladd opp 305 millioner kroner for. FOTO: UNIVERSITETET I OSLO

Som et ledd i den fremtidige utviklingen av Universitetet i Oslo, har UiO kjøpt «strategisk plassert» bygning i Gaustadalléen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.05.2015 kl 23:26

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

BLINDERN/GAUSTAD: Kjøpesummen er i underkant av 305 millioner kroner, og det er den såkalte Nemko-eiendommen i Gaustadalléen 30 universitetet har sikret seg.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Et strategisk og fremtidsrettet kjøp

«Den ligger strategisk plassert mellom Det medisinske fakultet, Forskningsparken, Ole Johan Dahls hus og det fremtidige Livsvitenskapsbygget i Gaustadbekkdalen», heter det i en pressemeling fra universitetet.

– Kjøpet av Nemko-eiendommen er en strategisk og fremtidsrettet investering som vil gjøre det mulig å utvikle fremragende utdanning og forskning, sier rektor Ole Petter Ottersen i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Sterkt møte mellom Amalie (6) og Victoria (18) på barnekreftavdelingen: – Jeg vet jo godt hva det vil si å være syk

Ta av for planlagt universitets-ekspansjon

Og det er universitetets plassutfordringer de kommende årene det nå planlegges for.

Eiendommen som er kjøpt har ifølge UiO «et betydelig potensiale for utvikling». Denne muligheten, i tillegg til den sentrale plasseringen, er hovedgrunnen til at Universitetsstyret gikk inn for å kjøpe eiendommen.

– UiOs langsiktige arealbehov er bakgrunnen for at UiO har kjøpt eiendommen. Universitetet vil ha behov for areal på flere områder i årene som kommer. Eiendommen er i dag på knapt 12.000 kvadratmeter, men kan i henhold til gjeldende reguleringsplan bygges ut til 35.000 kvadratmeter. Eiendommen vil ligge nært til det nye Livsvitenskapsbygget og medisinsk fakultet på Gaustad, og kan blant annet ta ekspansjon i relasjon til dette, sier direktør i eiendomsavdelingen ved UiO, John Skogen, til Nordre Aker Budstikke.

LES OGSÅ: Vil hindre russefest: Har hasteinnført parkeringsforbud for buss på disse parkeringsplassene

Leieavtaler til 2020

Universitetet overtok formelt eiendommen 30. april i år. Den rommer i dag vel 11.700 kvadratmeter med bygningsmasse.

UiO har vært leietaker i deler av Nemko-bygningen i flere år. Senter for tverrfaglig kjønnsforskning og deler av Institutt for lingvistiske og nordiske studier vil fortsatt holde til i bygningen.

De øvrige brukerne av bygningen blir nå leietakere hos UiO. Disse er Nemko AS, DNV Nemko Presafe AS og Folkehelseinstituttet (Rettsmedisinsk institutt). Bygget er utleid i fem år, til 2020, men deler kan fristilles noe før.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse