Annonse: Amfi Ullevaal

Unngå de typiske tabbene - slik gir du hjemmet perfekt belysning!

Det er flere hensyn å ta når du vil kaste glans over rommene i en bolig. Men vet du hvilke funksjoner lyset skal fylle, når du ønsker en estetisk vinner på hjemmebane?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.02.2018 kl 16:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

FAKTA: CHRISTINIA BELYSNING

Åpningstider: 9-19 (18)

Christiania Belysning er en landsdekkende belysningskjede som i dag har 41 butikker. Fører et stort og spennende utvalg av lamper, skjermer og interiørvarer, med fokus på design og kvalitet.

Fagkunnskap og service står i høysetet hos butikkmedarbeiderne, som ønsker å gi kundene følelsen av å bli godt ivaretatt

Christiania Belysning fører både leverandørprodukter, inkludert internasjonalt kjente merkevarer, samt deres egen CB-kolleksjon. Har lamper i ulike stiler med mange funksjoner, og du kan også bestille alt leverandørene har i sine kataloger. Til informasjon vil det være noen forskjeller i det sortimentet du finner i nettbutikken i forhold til det du vil finne ute i våre butikker, og sortimentet vil også variere noe mellom butikkene.

Hjemmeside: www.christiania-belysning.no

AMFI ULLEVAAL: Hva bruker du rommet til? Hvor stort er rommet du skal lyssette? Er det vinduer eller andre lyskilder i rommet? Hvilke farger er det i rommet? Hvilken form har rommet? Hva slags lys trenger du?

Vi lar daglig leder ved Christiania Belysning på AMFI Ullevaal, Aina Anine Lanton Torp (36), selv besvare spørsmålene hun stiller, for å bevisstgjøre folk hvordan de får den beste belysningen.

Se bildet større

Christiania Belysnings butikk på AMFI Ullevaal.

– Generelt bør man ha lys i minst to ulike høyder: fra taket og fra en vegglampe, bordlampe eller stålampe. Med bare en lyskilde blir lyset fort flatt. En ting mange gjør feil når det gjelder belysning, er at de legger opp til for få lyspunkter. Med flere lyskilder, samt dimmebrytere, er det lettere å skape liv i rommet og variere belysningen etter behovet, sier Aina - og poengterer hvor viktig det er at du er din egen sjef.

– Jeg vil anbefale å la trender være til inspirasjon, men ikke være styrt av disse. Finn din egen stil og smak, noe du selv trives i og med, sier butikksjefen.

Merk deg de ulike lysene

Bla i galleriet øverst på siden for å se noen av lampene fra Christiania Belysning.

Lyseksperten forteller det gjerne skilles mellom tre forskjellige typer belysning;

GRUNNBELYSNING: hovedbelysningen i rommet. Denne kommer gjerne fra taket, bør spre lyset godt, kunne dimmes og ikke være blendende.

ARBEIDSLYS: retningstyrt lys, er til for å fylle en konkret arbeidsoppgave. Her er LED, som generelt er et litt hvitere lys, veldig funksjonelt. Det gir også veldig lite varmeutvikling.

HYGGELYS: er til for å skape stemning. Her brukes ofte litt varmere lyskilder som også bør kunne dimmes. Dette er en type belysning som gjerne er ekstra aktuell på denne tiden av året, når det er mørkt og kaldt ute og vi tilbringer mye tid inne.

Se bildet større

Bordlamper, som disse, er en fin måte å skape stemningslys i rommet på, sier Aina.

Fallgruver

Hos Christiania belysning på AMFI Ullevaal finner du klassiske så vel som moderne lamper som dekker de forskjellige funksjonene og behovene. Ved siden av utvalget av det som kanskje er like så viktig som selve lampen(e), lyspærer!

– Det hjelper ikke om lampen i utgangspunktet er fin, hvis den har feil pære. Den må både dekke behovet knyttet til funksjon og type belysning man ønsker og/eller trenger - og den må fremheve lampen på riktig måte, sier Aina,

– Hva er den største feilen folk gjør når de mislykkes i forsøket på å få en god og fin belysning?

– Mange gjør nok en del feilkjøp fordi man ikke har en helhetlig plan. Det er viktig å tenke gjennom behovet før man setter i gang. Også må man ikke nøle med å spørre om hjelp, enten fra oss i butikken, eller fra en lyskonsulent som kommer på hjemmebesøk. Mange blir klar over det egentlige behovet først når de begynner å snakke med oss om det, sier 36-åringen - og legger til en annen klassisk tabbe i forsøket på å få en lekker belysning.

«Make it or break it»!

– For eksempel plasseringen av spotter. Spotter kan gi både grunnbelysning og punktbelysning, men blir de plassert feil vil de fort blende og ikke gi den belysningen man har behov for, selv om det ikke var galt produkt i utgangspunktet, sier Aina som er én av fire ansatte på Christiania belysning Ullevaal.

Se bildet større

Aina og Gerd ønsker deg velkommen til Chirstiania Belysning på AMFI Ullevaal.

– Vi oppmuntrer gjerne kundene våre til å ta med plantegning og/eller bilder av rom de trenger å belyse. Dette gir oss en mulighet til å komme med konkrete råd og forslag, legge en liten plan sammen med kunden.

– Belysning er utrolig viktig for både trivsel og interiør og mange synes det er vanskelig å få det til riktig eller sånn som de ønsker. Belysningen kan være «make it or break it»! Vi brenner for å hjelpe med nettopp dette, sier Aina.

Se mer hos Christiania Belysning!

Gå til AMFI Ullevaals nettsider!