Slik får du vinterfine føtter: Unngå "julefot!"

JULEFOT: Jule- og julebordsesong kan være en tøff tid for føttene dine. Stell pent med dem.

Kroppens undersåtter får oppmerksomhet i julebordsesongens festsko. Her er triksene for vinterfine føtter!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.11.2008 kl 09:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KVINNEGUIDEN.NO: Tette og klamme vinterstøvletter og sko kan fort gi ubehag til føttene om du ikke passer på. Fotterapaut Laila Frisk forteller deg hvordan du får fine vinterføtter:

Fotbad:

Fotbad er veldig viktig for føttene. Ha fotsalt i vannet, men for all del ikke grønnsåpe, slik mange tror er lurt. Grønnsåpe er altfor sterkt, og gjør ikke annet enn å gjøre huden tørrere, forteller Frisk.

Fotkrem:

Finn en fotkrem som er tilpasset huden på føttene dine, og smør deg inn hver dag.

Pass på neglene:

Neglene må stelles pent med og klippes så rette som mulig. Vil du ha bort neglebånd/død hud rundt og under neglene er det lurt å bruke en neglebørste når du dusjer. Bruk av spisse gjenstander kan fort lage luftlommer i neglene og igjen bli åpning for bakterier/neglesopp. Trange smale sko bør også unngås så ofte som mulig!

Hard hud:

Har du hard hud eller plager med neglene bør du gå til en foterapeut. Da blir det også mye lettere å fortsette pleien hjemme selv senere.

Les også: Dette bør du vite om kroppen din

Dårlig idé

Frisk forteller at mange går så langt som å bruke barberblader for å prøve å skjære hard hud av føttene, noe hun påpeker er en veldig dårlig idé.

- Hvis man ikke passer på føttene kan man ende opp med liktorner, hard og sprukken hud,nedgrodde negler eller tykkere negler, advarer fotterapauten.

Les flere artikler om helse på Kvinneguiden.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse