ANNONSE
Annonse

Tidligere byutviklingsbyråd:

– Unngår fortetting i andre småhusområder

Tidligere byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H) Foto: ARKIV NORDRE AKER BUDSTIKKE

– Oslo fortettingsstrategi handler om å sikre parker og friareal mot nedbygging, men til gjengjeld å konsentrere utbygging der infrastrukturen og kollektivtrafikktilbudet er godt, ifølge tidligere byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.03.2016 kl 15:43

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Nordre Aker Budstikke har nå vært i kontakt med tidligere byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksen (H), inntil det politiske skiftet etter kommunevalget i høst. Han forteller fra kommuneplanen.

LES BAKGRUNNEN: Frykter sanering av hele nedre Grefsenområdet

– Oslo fortettingsstrategi handler om å sikre parker og friareal mot nedbygging, men til gjengjeld å konsentrere utbygging der infrastrukturen og kollektivtrafikktilbudet er godt. Da må tetteheten bli større rundt de beste kollektivknutepunktene, slik det konkret er blitt foreslått i kommuneplanen.

LES OGSÅ: – Nedre Grefsen ferdig fortettet i løpet av 10 - 15 år

Knutepunktfortetting

Han fortsetter.

– På den måten unngår vi også en overdreven fortetting i småhusområder lengre unna knutepunktene der infrastrukturen ikke tåler fortetting. Knutepunktsfortetting, slik foreslått for Storo, er også viktig for å nå målene for kommunens klima- og miljøarbeid, redusert privatbilbruk og å bygge opp under lokal handel og service, skriver Folke Fredriksen til avisen.

Helhetlig planlegging

Han trekker frem helhetlig planlegging, som Espen Ophaug (V), bystyrepolitiker, gjorde i sak fra tirsdag.

- Storoområdet, slik det er avgrenset i forslaget til og den vedtatte kommuneplan, må før utbygging gjennomgå en helhetlig planlegging for å se helhet, og bidra til å dekke behovet for arealer til teknisk og sosial infrastruktur. Høydene på kommende bygg er ikke avklart i kommuneplanen, men et spørsmål som skal avklares i reguleringsplanene, oppsummerer Fredriksen.

LES OGSÅ: Tåsenjenta Mathilde (17) og Niat (18) har satt fyr på nettet

Variasjon

Han legger til.

– Slik som for de gjennomførte fortettingene rundt Vindern og Røa senter vil en bymessig utvikling av knutepunktet på Storo innebære variasjon i høyder, bygninger og ivaretagelse av viktige kvaliteter.

– Kommuneplanen har vært omfattende høringer, senest 11. februar til 30. mai 2014. Kommunen arrangerte åpne møter rundt om i byen, og det pågikk mange debatter om hvor og hvordan Oslo skulle fortettes, og hvor det ikke skulle fortettes, sier Fredriksen.

– Tydelig inntegnet

Han tilføyer at Storo har på lik linje med alle knutepunktene og fortettingsområdene vært tydelig inntegnet på det juridisk bindende arealkartet til høringen og den politiske behandlingen.

– Som for alle andre arealplaner er både det juridisk bindende kart og bestemmelsene en del av behandlingen og vedtaket, avslutter Fredriksen.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Sterke reaksjoner

Nordre Aker Budstikke delte saken om mulig fortetting på nedre Grefsen i henhold til kommuneplanen, på facebook mandag kveld. Reaksjonene lot ikke vente på seg.

– Helt på trynet! Nye Stovner? Denne saken skurrer! Fæle billigproduserte blokker? Vi må da kunne stoppe dette!

Dette er noen av reaksjonene, her kan du lese resten og kommentere selv hvis du ønsker.

Lokalpolitikerne skal ikke ha vært klar over hva det innebar for dette villastrøket da planene for «fremtidens Oslo» ble vedtatt i fjor høst.

Posted by Nordre Aker Budstikke on 29. februar 2016

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

Nordre Aker Budstikke følger saken.

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse