ANNONSE
Annonse

Utbedrer turveien

Utbedrer stien frem til Sandermosen. Foto: Anne Aakervik, Friluftsetaten

– Endelig er arbeidene med å utbedre stien til Sandermosen i gang, sier en glad Kjelsås-beboer til Nordre Aker Budstikke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS:

— I dag (fredag, journ.anm.) ble jeg gledelig overrasket da jeg kom til Monsetangen. Den digre grushaugen som har ligget der lenge

— i rundt to år var borte. Endelig har man begynt å utbedre stien fram til Sandermosveien, forteller en beboer i en mail til avisen.

Presseansvarlig i Friluftsetaten, Anne Aakervik, bekrefter at arbeidene er i gang.

— Ja, det er riktig at vi har begynt utbedringen av denne stien. Vi har ventet lenge på at alle formaliteter skulle bli i orden. For få dager siden kom igangsettingstillatelsen til anleggsarbeidene fra Plan- og bygningsetaten, og da gjøv vi straks i gang. På forhånd hadde vi hugget det som var nødvendig langs traseen, slik at ikke hogsten skulle forsinke arbeidet med veiutbedringen, forteller Aakervik.

— Det er også riktig at haugen med masse, som har ligget på Monsetangen i ganske lang tid, ble lagt der på det tidspunktet vi hadde planlagt å komme i gang med arbeidet. Men så skjedde dét at Markaloven kom, og fra loven kom

— til forskriftene til loven var klare

— var det strenge restriksjoner på all byggevirksomhet i Marka. Nå er forskriftene på plass, og klarsignalet er gitt. Dermed er vi i gang, og det er vi i Friluftsetaten veldig glade for. Nå blir det mye mer framkommelig på denne strekingen både sommer og vinter, sier Aakervik.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse