Utdanning i Håvards navn

Håvard Vederhus ble drept på Utøya 22. juli 2011. Bildet er tatt ved Grefsen videregående skole i forbindelse med at han tiltrådte som leder av Elevorganisasjonen i 2008. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

Et minnefond i Håvard Vederhus' navn, Oslo AUF-lederen fra Kjelsås, gir ungdom i Tanzania utdanning, fem år etter 22. juli.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.07.2016 kl 17:34

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: 22. juli er det fem år siden 77 mennesker ble drept den 22. juli ved Regjeringskvartalet og Utøya. I en Facebookpost i gruppen "In memory of Håvard Vederhus" har et minnefond i Håvards navn blitt opprettet.

Håvard Vederhus fra Kjelsås var 21 år og leder i Oslo AUF i 2011. I 2008 ble han tidenes yngste leder av Elevorganisasjonen.

Minnefondet ble opprettet i hans navn for å gi foreldreløse ungdommer i Tanzania støtte til høyere utdanning.

– Håvard var opptatt av utdanning som middel til forbedring i samfunnet. Som foreldre vil vi takke alle som har bidratt til fondet dette første året. For oss gir det mening å hedre minnet til Håvard ved å gi ungdom i Tanzania rett til utdanning, skriver foreldrene Kirsten Vesterhus og Alf Vederhus på Facebookgruppen "In memory of Håvard Vederhus".

Ingen har fylt tomrommet etter Håvard

Minnefondet etter Håvard ble etablert før jul i 2014. I løpet av det første året hadde fondet vokst opp mot 300.000 kroner. I forbindelse med Håvards bursdag i november i fjor ble den første tildelingen på 106.500 kroner fra minnefondet gitt ut i studiestøtte til unge i Tanzania.

Formålet med Utdanningsfondet er å gi foreldreløse og fattige ungdommer, som er knyttet til Ilula Orphan Program i Ilula i Tanzania, økonomisk støtte til yrkesopplæring eller høyere utdanning, skriver IOP Norge på sin hjemmeside.

Ingen har fylt tomrommet etter Håvard, forteller hans beste venn, Anders Palerud (28) til TV2.

– Det er når jeg har lyst til å ha det skikkelig gøy at jeg savner Håvard mest. Å drikke vin, gå ut og ha det skikkelig gøy sammen. Håvard var overalt. Han var en fest, med en grusom sangstemme, en fantastisk latter og en helt elendig musikksmak. Han var seg selv, fullt ut.

Minnefond til Håvard

Les mer om fondet og hvordan du kan bidra her.

Over 1600 barn og unge har fått støtte til skolegang via IOPs fadderprogram.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse