Utdanningsetaten hørte ikke på Disen-protester

Utdanningesetaten har bestemt seg: Inntaksområdene til Disen skole endres. 18 elever bor på adressene som fra 2016 må til Årvoll- FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Utdanningsetaten har bestemt seg for nye skolegrenser. Disse adressene flyttes fra Disen til Årvoll skoles inntaksområde.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.11.2015 kl 09:42

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER: Utdanningsetaten offentliggjorde i uken som gikk de nye skolegrensene. I følgebrevene som nå sendes ut oppsummerer de innspill og begrunnelser.

På grunn av elevveksten i Osloskolen har Utdanningsetaten foreslått at skolegrensene til 29 skoler endres fra høsten 2016. I Nordre Aker er det primært elever som i dag bor i inntaksområdet til Disen skole som ble rammet av UDEs førslag til nye skolegrenser.

Både foreldre, driftsstyre og lokalpolitikere har argumentert mot flyttingen av flere adresser fra Disen til Årvoll skole. 40 Disen-foreldre møtte opp da bydelsutvalgets arbeidsutvalg behandlet forslaget til nye skolegrenser i oktober.

LES OGSÅ: Her danser de på Disen: – Det handler om å ta vare på hverandre

Permanent løsning på midlertidig problem

Skolens kapasitetsutfordringer fører til at det er elleve flere skolestartere i 2016 enn de 84 elevene Disen skole har plass til (18 bor innenfor inntaksområdet som er foreslått endret).

I perioden 2017-2020 vil skolen imidlertid kunne ta i mot elevene som bor i disse områdene, hevder foreldreutvalget og driftsstyret på skolen. Dermed vil i alt 62 elever i årene 2016 til 2020 bli flyttet til Årvoll skole, selv om Disen egentlig har kapasitet, mener utvalgene.

– Dette er et forsøk på en permanent løsning på en midlertidig utfordring, skrev skolens driftsstyre i et brev til UDE, og la til at de anbefaler at utfordringene i 2016 løses ved enkeltvedtak.

Denne vurderingen er ikke UDE enig i. I vedtaket skriver de at forventet tilflytting til Disen vil føre til økt elevvekst, og at skolen ikke vil ha kapasitet til alle elevene som sokner til skolen fra 2017.

De skriver også at arbeidet med skolebehovsplanen har vist at det ikke er mulig å utvide Disen skole. UDE avviser også foreldreinnspill om å flytte skolegrensene til Grefsen eller Kjelsås skoler, at det er kronglete å kjøre til Årvoll skole fra Disen-siden, eller bekymringer for ungdomsskolekapasitet, fordi grensene til områdets ungdomsskoler ikke er vedtatt ennå.

LES OGSÅ: Slik lurer 13-åringer foreldrene, og drikker seg dritings

Følgende adresser flyttes fra Disen skole til Årvoll skole

Se bildet større

Slik flyttes områdene fra Disen til Årvoll skole. (UTDANNINGSETATEN)

  • Christian Schous vei 1-9999, 2-6, 14-9998
  • Disengrenda 1-7, 2-8
  • Frennings vei 1, 2
  • Kolderups vei 15-9999, 10-9998
  • Lofthus terrasse 1
  • Lofthusveien 3-45, 8, 16, 22-24, 28-48
  • Sophus Aars vei 1-9999, 2-9998
  • Tonsenveien 1-21, 16-28

Endringene gjøres gjeldende for elever som starter på 1. trinn høsten 2016, og som skrives inn høsten 2015. Dersom noen flytter inn i området, gjelder nytt inntaksområde fra beslutningsdato for alle årstrinn.

Her (ekstern lenke) finner du brevene Utdanningsetaten har sendt ut til skolene, med alle begrunnelser og beslutninger i saken.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse