ANNONSE
Annonse

Vettakollen høydebasseng

Utkjøringsforslag utsatt

Behandlingen av Høyres utkjøringsforlag ble utsatt i byutviklingskomiteen 2. desember. Her forslagsstillere Hermann Kopp og Annelise Høegh i Nordbergveien tidligere i høst. Arkivfoto: Kristin Tufte Haga

Høyres forslag om masseutkjøring fra Vettakollen høydebasseng opp Nordbergveien og ned Sognsvannsveien, ble utsatt i byutviklingskomiteen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 03.12.2009 kl 15:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

RÅDHUSET: Det opplyser nestleder i komiteen, Tone Tellevik Dahl til Nab.no.

Denne uken gikk hun ut og anbefalte Høyre å trekke forslaget de la frem i oktober, og stille seg bak anbefalingen fra byrådet, som er å benytte Gaustadveien som anleggsvei. Tellevik Dahl hevdet Høyre med forslaget hadde ført Gaustadveien-beboerne bak lyset, fordi blant annet Fylkesmannen og Politiet gikk mot forslaget, som ble vedtatt av flertallet i samferdselskomiteen i høst.

LES TELLEVIK DAHLS UTTALELSER HER

Høyre uenige

Høyres foreslo opprinnelig å kjøre tomme biler opp Sognsvannsveien for så å kjøre massene ut Nordbergveien og videre ut på Sognsveien. Før Byutviklingskomiteens behandling hadde de snudd forslaget, slik at de tomme bilene skulle kjøre inn i en enveiskjørt Nordbergvei, og tilbake med fulle biler ned Gaustadveien.

Byutviklingskomité-medlem Hermann Kopp (H) mente Arbeiderpartiets uttalelser var utidige, og at forlaget deres er fremmet for å fordele belastningen mellom beboerne i området.

LES HØYRES SVAR HER

Må på høring

— Saken ble utsatt fordi det nye forslaget fra Høyre må varsles. I den forbindelse har Arbeiderpartiet stilt spørsmål om man likevel får redusert trafikkbelastning i Gaustadveien siden alle som bor i John Brants vei nå tvinges å kjøre ut i Gaustadveien i stedet for ned Sognsveien slik de gjør i dag, sier Tellevik Dahl.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse