Utsatt billettsystem

Validator: Disse elektroniske boksene ser du på montert på trikken.

Det nye elektroniske billettsystemet til Sporveiene er nok en gang utsatt. – En endelig dato er ikke satt, sier Anita Kiil, markedssjef hos Trikken.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2006 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nytt kort: Flexus er det nye kortet som skal erstatte alle de ulike alternativene idag. Enkeltbilletten skal hete puls.

Se bildet større

Markedssjefen i Trikken, Anita Kiil gleder seg til det nye systemet er operativt. – Det vil by på bra løsninger for publikum, sier hun.

Oslo: Sporveiene har startet arbeidet med å tilpasse prisene til det nye elektroniske billettsystemet. De elektroniske boksene som er montert blant annet på trikken er foreløpig ute av drift.

Delbetaling

– Vi ser på flere løsninger med tanke på priser, kort og reisings når det nye elektroniske billettsystemet er oppe og går, men det er tidligst operativt sent på høsten i år, og muligens ikke før på nyåret. En endelig dato er ikke satt. Vi må først bli ferdig med å montere utstyret på trikker, T-baner, tog og stasjoner. Så må systemet testes i en prøveperiode før det implementeres for alle brukere, sier Kiil.

Systemet vil blant annet åpne for å ha priser som bare gjelder i for brukere av deler av T-banenettet. For eksempel mellom Majorstuen og sentrumsstasjonene. Et kort kalt Flexus vil være det eneste du trenger for å benytte all type kollektivtrafikk, enten det er trikk, buss, t-bane, båt eller tog.

– Det er et lite kort som passer i lommeboken, på størrelse med et kredittkort, sier Kiil.

Nye priser

Systemet skulle vært i bruk fra 1. januar, men er foreløpig ikke ferdig testet og flere stasjoner må oppgraderes før den nye billettordningen kan tas i bruk. Fra 1. mars setter Oslo sporveier opp prisene på trikken. I flere medier har det kommet frem at prisene skulle justeres opp i rushtiden, men det er i følge Anita Kiil en misforståelse.

– Antakelig er det skjedd en feil da vi uttalte oss i media, i forbindelse med mulighetene rundt det nye elektroniske billettsystemet. Poenget er jo å få flere til å benytte kollektiv transport i rushtiden, ikke færre, sier markedssjefen. Prisen på enkeltbilletten er uendret, men det er flexikortene som får nye priser. Dessuten går tremånederskortet ut av produksjon.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse