Utskrivningspraksis opp i Stortinget

Stiller spørsmål til statsråden: Odd Einar Dørum (V). Foto: Arkiv

Odd Einar Dørum tar i dag opp problemene med utskrivningspraksisen ved Ullevål universitetssykehus i Stortingets spørretime.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
13.02.2008 kl 10:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

STORTINGET: Det var under BU-møtet i Nordre Aker 31. januar at bydelsoverlege Georg Semcesen fortalte om grove og graverende eksempler på at eldre mennesker blir skrevet ut fra Ullevål universitetssykehus før de er ferdig utredet.

I spørretimen

– Jeg har sammen med Nordre Aker Venstre utarbeidet spørsmål til helse- og omsorgsministeren, forteller stortingsrepresentant og tidligere justisminister Odd Einar Dørum til Nordre Aker Budstikke.

Klokken elleve i dag vil han stille følgende spørsmål til Sylvia Brustad under Stortingets spørretime:

«Vi har mange graverende og sjokkerende eksempler på eldre og syke mennesker som har blitt skrevet ut fra Ullevål universitetssykehus, uten å være ferdig utredet. Dette uttalte bydelsoverlegen i Nordre Aker. Virkeligheten bak en slik beskrivelse bidrar ikke til å sikre verdighet for eldre med komplekse sykdomsbilder. Hva vil statsråden gjøre for å bedre samarbeidet mellom det statlige og det lokale helsetilbudet for syke eldre i livets sluttfase?»

Stort inntrykk

– Hva synes du om at bydelsoverlegen går ut med slike sterke beskrivelser i BU?

– Det må vi ta med den største alvorlighet. Når en medisinsk ansvarlig går ut med dette regener jeg med at det bygger på smertefulle erfaringer, sier Dørum,

– Jeg har hørt mange ganger i bydelsutvalgene at det er slik at syke gamle mennesker kan bli kasteballer i systemet. Likevel er det en stor overgang til en slik klar og tydelig tale som her. Dette gjør et stort inntrykk på meg.

Nordre Aker Budstikke kommer tilbake med mer.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse