Utslitt Brandsdal nummer seks i VM-sprinten

Nå håper han på lagsprint

Eirik Brandsdal kunne ikke annet enn å gratulere gullvinner Nikita Kriukov fra Russland. FOTO: Foto: Terje Pedersen, ANB

Eirik Brandsdal øynet muligheten for det helt store på VM-sprinten, men i finalen var kroppen tom for krefter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.02.2013 kl 16:18

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Kjelsås-gutten viste at han har formen inne, selv om det ikke holdt i finalen. FOTO: Foto: Terje Pedersen, ANB

Se bildet større

Eirik Brandsdal hadde en god dag i Italia, men i sprintfinalen ble han nummer seks og sist. FOTO: Foto: Terje Pedersen, ANB

VAL DI FIEMME: Kjelsås-gutten gikk en meget god prolog - og fulgte opp med en like imponerende kvart- og semifinale. Ikke rart mange i målområdet stilte seg spørsmålet om 26-åringen kunne komme til å ta sin første VM-medalje.

Da startskuddet gikk i finalen ble det imidlertid raskt klart at Brandsdal ikke hadde krefter til å henge med Petter Northug, Nikita Kriukov og Emil Jönsson i kampen om de gjeveste medaljene.

- Jeg føler at jeg hadde en bra dag, men i finalen var jeg helt utslitt. Jeg prøvde å tråkke til, men det var ikke noe kraft igjen, sa Brandsdal etter målgang.

Bevisst tjuvstart

Kjelsås-gutten smilte tappert, men ansiktet talte sitt tydelige språk. Det var surt å ikke klare å være med i kampen om medaljene.

Noen forklaring på hvorfor kreftene tok slutt, hadde han egentlig ikke. Brandsdal og sølvvinner Northug gikk imidlertid i det siste heatet både i kvartfinalen og semifinalen - og fikk av den grunn mindre tid til restitusjon enn for eksempel gullvinner Kriukov.

Uten at Brandsdal ville bruke det som unnskyldning. Sammen med Northug skaffet han seg imidlertid noen ekstra sekunders hvilepause foran finalen - som følge av at sistnevnte med vilje pådro seg en tjuvstart.

- Det var nok bevisst, ja. Jeg vurderte å gjøre det samme, men hadde tenkt å tjuvstarte senere enn det Petter gjorde. Uansett hjalp ikke den ekstra pausen meg noen ting, konstaterte Brandsdal.

Les også: Brandsdal snakker om den elleville VM-dansen

Lagsprint?

Spørsmålet er nå om Kjelsås-guttens VM er over. Uttaket til søndagens lagsprint blir gjort etter fellesstarten dagen i forveien - og sprintsjef Ulf Morten Aune har gjort det klinkende klart at Petter Northug er klar på Norges lag. Dermed gjenstår det bare å finne en makker til sølvvinneren på sprinten.

- Jeg aner ikke hvor jeg står i den kampen, men Pål Golberg kom jo i mål før meg i dag. Han var solid, så vi får se, sa Brandsdal - og innrømmet i samme åndedrag at han er særdeles lysten på å gå.

- Klart jeg har lyst, men heldigvis er det ikke jeg som skal gjøre det uttaket, smilte 26-åringen.

Kjelsås-gutten valgte å fokusere på det positive etter sprintdagen i Val di Fiemme.

- Jeg følte at formen var bra i dag, og tar med meg det videre. jeg kom tross alt til finalen, og det bra, oppsummerte han.

Russiske Nikita Kriukov tok gullet på VMs åpningsdistanse. Kanadiske Alex Harvey tok bronsemedaljen og henviste svenske Emil Jönsson til den sure fjerdeplassen.

Les også: Brandsdal glemmer aldri eventyret i Kollen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse