Test: HTC S740: Utvider gullrekka

Tastaturene gjør den godt egnet til e-post.

Den ser ut som en gammel fjernkontroll, men HTC S740 er en meget bra mobil.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.12.2008 kl 08:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Konservativ look med masse innhold.

Se bildet større

Musikkspilleren er meget bra.

Se bildet større

Kjente Windows-menyer.

Se bildet større

GULL: HTC utvider gullrekka med en svært god mobil til e-post.

AMOBIL.NO: S740 er oppfølgeren til den populære e-posttelefonen S730. Telefonen har både et fullt tastatur og et vanlig nummertastatur, og er derfor meget godt egnet til å skrive både SMS og e-post.

Les vår test av HTC S730 her

Telefonen har ikke trykkskjerm slik som HTC Touch Diamond og HTC Touch Pro har, men menysystemet er godt tilrettelagt slik at du likevel jobber raskt og effektivt.

Les testen av HTC Touch Diamond

Les også testen av HTC Touch Pro

Husker mye

Med et arbeidsminne på 256 MB er S740 forholdsvis rask og utfører det meste av oppgaver uten hikke. Batterikapasiteten er også god.

Telefonen kjører Windows Mobile 6.1 med et pent og praktisk skall, som gir deg alle alle de viktigste funksjonene uten at du trenger å grave deg ned i undermenyer. Den har god kalender, adressebok og dessuten full støtte for Exchange.

Nok teknologi for de fleste

Bra med tekno

S740 er godt utstyrt på teknologifronten, og har både super-3G for rask lasting av filer via mobilnettet og Wi-fi dersom du vil koble deg til et trådløst nettverk. GPS er også på plass så du kan navigere deg frem ved hjelp av Google Maps.

Telefonen har støtte for Micro-SD-minnekort på inntil 16 GB. Ved hjelp av den medfølgende USB-kabelen kan telefonen også brukes som harddisk.

Telefonen er også en god underholdningstelefon. Den har en pen og lettbrukt musikkspiller i tillegg til Windows Media Player og FM-radio med støtte for RDS. Den har dessuten et helt greit kamera med 3,2 megapikslers oppløsning.

Upraktisk lading

Et par ulemper er det riktig nok. Vi skulle gjerne sett at telefonen hadde en 3,5 mm minijack for hodesett til musikk.

Telefonen har nå kun én tilkobling, som brukes til både lading, filoverføring og lyd, Du kan med andre ord ikke lade telefonen og høre på musikk samtidig.

Alt i alt er det likevel fint lite stygt å si om HTC S740. Telefonen stiller seg ved siden av sin bror Touch Pro som en av markedets beste profftelefoner. Og telefonen er faktisk vel så brukervennlig som HTCs trykkskjermmobiler.

S740 er absolutt å anbefale for deg som ønsker en proff e-posttelefon. Det finnes riktignok noen gode alternativer: Nokia E71 er passende for de som foretrekker Series 60 fremfor Windows Mobile, denne telefonen er en bar-type telefon med fulltastatur.

Her finner du vår test av Nokia E71

Sony Ericsson X1 Xperia er en annen Windows-telefon med utskyvbart fulltastatur, som i tillegg har en stor og oversiktlig trykkskjerm. Men den er også adskillig dyrere.

Les testen av Sony Ericsson X1 Xperia

Les hele testen av HTC S740 på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse