Vaffelgutta vokser

Nå stekes og sykles det i Bergen og Trondheim også!

TRAVEL: Mellom fulltids studie og halvtids jobb tar Vaffelgründer Peter Levi Solvang seg tid til en siste prat med dittOslo. FOTO: ELLEN RØNNING

En sur vinterkveld for ti måneder siden syklet Peter Levi Skogvang og et par av hans kompiser ned til sentrum for å dele ut vafler til gatefolket.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.03.2015 kl 16:53

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

VAFFELGUTTER: Barndomskameratene Peter Levi Skogvang og Lars Høines Johnsen er overrasket - og veldig glade for - oppslutningen rundt Vaffelgutta. Gründerne har mange og store planer for hvordan de skal utvikle Vaffelgutta videre for å nå frem til dem som virkelig trenger hjelp og støtte. FOTO: ADRIAN SKOGVANG

MAJORSTUEN: Det ble starten på noe vennegjengen knapt hadde drømt om.

- Nei, det er helt sikkert, det har tatt helt av. Og det var intervjuet dittOslo gjorde med oss den kvelden som dro det til de grader i gang, sier Peter og smiler.

- At vi skulle vokse så mye så raskt er nesten uvirkelig.

Juleønsker

Det har blitt laget noen tusen liter vaffelrøre siden den første turen denne marskvelden, og frivillige hjelpere har meldt seg i flokk.

- Responsen på artikkelen var enorm, og saken spredte seg i vill fart på sosiale medier, snakk om knallstart, sier Peter.

Kort fortalt er nå Vaffelgutta i Oslo vel etablert, det stekes, sykles og deles ut vafler en kveld i uka, på omgang mellom de frivillige. Sponsorer er også på plass, men det er absolutt plass til flere.

- Det er vi, ja. Og aller øverst på ønskelisten til jul står et lokale vi kan låne fra 18.00 til 20.00 en kveld i uka. Fem kvadratmeter med to stikkontakter sentralt i Oslo gjør susen - og det må være gratis. Hvis noen vet om noe så ta gjerne kontakt på www.vaffelgutta.com

HER FÅR DU HISTORIEN OM VAFFELGUTTA

Vaffelfilialer

Vaffelgutta har etablert seg i Trondheim og Bergen denne høsten, mens Stavanger står for tur.

- Vi har erfart at de forskjellige byene har ulike behov, og prøver å sette i gang tiltak der det gjør mest nytte, sier Peter.

Han forteller at i Trondheim er det lite folk å treffe på gata, men helt sikkert folk som sliter allikevel.

- Vi har foreløpig valgt å hjelpe til på omsorgskafeen, og planlegger å sykle ut julegaver til vanskeligstilte, forteller Peter.

Samarbeid

Vaffelgutta i Oslo planlegger også et tettere samarbeid med en etablert organisasjon som for eksempel Frelsesarmeen.

- Men det blir ikke før til neste år, nå står jeg midt oppi en mengde eksamener, sier Peter og ler.

Han har på ingen måte tenkt å trekke seg tilbake fra gata og b are administrere.

- Nei, jeg må ut og treffe folk selv. Og så er det ekstra hyggelig å holde på med dette siden jeg driver sammen med mine beste kamerater og min kone. Vi er blitt en fin gjeng.

Vaffeltour?

At en gjeng unge gutter, midt oppe i studier og jobb, bruker tid og penger på byens uteliggere, vekker oppmerksomhet.

- Vi har fått veldig mange henvendelser fra ulike media som vil ha oss med på mye rart, forteller Peter.

Noe takker Vaffelgutta ja til med glede, noen får høflig nei takk.

- Det må henge på greip med det vi driver med, gjenspeile sjela til Vaffelgutta, sier Peter.

Gutta har hatt - og har - et fruktbart samarbeid med TV2.

- I tillegg til å få fortalt om det vi driver med på blant annet God Morgen Norge, er vi involvert i et spennende teambuilding-prosjekt. Og så har vi en plan - og drøm - om å gjøre noe i samarbeid med noen rundt Tour de France 2015. Vi er jo ivrige syklister, tenk å kunne sykle til og i Frankrike under Touren og legge veien innom Paris og dele ut vafler? Det er utvilsomt en by med store utfordringer, og det hadde vært veldig gøy å få til noe i den retning neste sommer, sier Peter før han må løpe tilbake til lesesalen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse