ANNONSE
Annonse

Vaksinen er i hus

Vaksineansvarlig Marit Mykland mottok 2000 nye doser med vaksine fredag ettermiddag. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Fredag ettermiddag kom det endelig mer svineinfluensavaksine til Nordre Aker. Mandag begynner vaksineringen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 13.11.2009 kl 16:42

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN/NORDRE AKER: Rundt kl. 15.00 fredag rullet leveransen med 2000 nye doser inn i Nydalsveien og til helsestasjonen i nummer 21. Dette er første ordinære leveranse siden 30. oktober.

Nå prioriteres disse

Det betyr at vaksineringen av personer i husstanden til gravide og de med barn under seks måneder kan stille seg i kø allerede på mandag.

Planen per fredag ettermiddag er å vaksinere personer fra de nevnte gruppene mandag 16. november mellom kl. 10.00 og 16.00 i helsestasjonene i Nydalen, Nydalsveien 21. Det vil ikke være noen timebestilling.

Se bydelens nettsider for fortløpende oppdatert informasjon om vaksineringen.

Barna på tirsdag

Friske barn under skolealder kan få tilbud om vaksine allerede fra tirsdag, men dette vil det bli opplyst om nærmere på bydelens nettsider. Disse må selv oppsøke helsestasjon eller fastlege.

Helsestasjonen vil være åpen for vaksinering for de gruppene som til en hver tid har førsteprioritet tirsdager og/eller onsdager kl. 16.00-18.30 følgende dager: 18.11, 25.11, 1.12, 2.12, 8.12, 9.12, 15.12, 16.12.

Hos fastleger er det timebestilling.

SkolevaksinasjonSom Nordreakerbudstikke.no tidligere har meldt, vil barn i skolealder følge når de nevnte gruppene er vaksinert. Det er ennå noe usikkert når denne vaksinasjonen tar til, men muligens er det snakk om fra uke 48 eller 49. De yngste elevene kommer først, deretter følger de eldre. Videregående skoler kommer til slutt.

Siste sjanse for «risikogruppene»

Bydel Nordre Aker hadde fram til dagens levering mottatt 6250 svineinfluensavaksinedoser.

Det er likevel noen flere personer som har blitt vaksinert, ettersom barn bare får en halv dose.

Nordre Aker har anslagsvis 7000

—7500 mennesker i gruppene som så langt har blitt regnet som risikogrupper. Det betyr at de fleste av disse nå er vaksinert.

De som tilhører disse gruppene har nå sin siste mulighet til å få vaksinen på helsestasjonen onsdag 18.11 kl. 16-18.30 (ikke timebestilling). Deretter må disse kontakte egen fastlege for å få vaksinen (timebestilling). Lurer du på om du er i risikogruppen? Sjekk her.

Fordeles

Leveransen til bydelen blir fordelt mellom helsestasjonen, bydelens 14 legesentre og studenthelsetjenesten på Blindern.

Leveransen som kom fredag skulle ha kommet tidligere i uken, men til tross for forsinkelsen gikk Nordre Aker først tom for vaksiner etter den annonserte vaksinasjonsdagen onsdag denne uken.

LES OGSÅ: Ingen har blitt avvist...men nå er det tomt

Myndighetenes side om svineinfluensaen: www.pandemi.no

Husk skjema!Det er viktig at de som skal vaksineres har fylt ut et vaksinasjonsskjema før de kommer til helsestasjonen. Dette gjelder også for barn. Skjemaet kan lastes ned fra Bydel Nordre Akers nettsider.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse