ANNONSE
Annonse

Vaktselskap må passe på trikken

Vaktselskapet på plass i Midtoddveien mandag kveld for å passe på at ingen tagger og griser ned Kjelsåstrikken. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

30 millioner årlig bruker Sporveien på hærverk og tagging av T-bane og trikk. På Kjelsås har det vært så ille den siste tiden, at vaktselskap nå må passe på Kjelsåstrikken.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.08.2015 kl 18:56

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Lesere har kontaktet Nordre Aker Budstikke, og lurt på hva som skjer på endeholdeplassen for trikken på Kjelsås. For omtrent daglig kommer vektere til stedet, og blir der utover kvelden- og natterstid.

Hærverk til 30 millioner

Til Nordre Aker Budstikke forklarer Sporveien at hærverk og tagging av T-bane og trikk, er et stort problem. Og ikke minst koster det mange, mange millioner kroner å fjerne taggingen.

– Vi vet at det er taggere som reiser rundt i Norden og Europa - også til Oslo - ene og alene for å tagge, blant annet trikk og T-bane. Å fjerne hærverket og nedgrisingen koster Sporveien rundt 30 millioner årlig, sier kommunikasjonssjef i Sporveien, Cato Asperud.

LES OGSÅ: Vurderer å forlenge Disen-trikken til Kjelsås

Vektere

Han forteller at det nå har vært så ille med tagging og hærverk av trikken på endestasjonen ved Kjelsås, at Sporveien har sett seg nødt til å bruke vaktselskap for å forhindre mer tilgrising.

– Så langt i år har det vært rundt 30 tilfeller av tagging av trikkene i Oslo, siste tiden har hele syv av disse tilfeller av tagging skjedd på trikkene ved Kjelsås. Så nå så vi oss nødt til å få folk til å passe på at det ikke skjer igjen. Det har hjulpet, erfaringen er at taggerne ikke nærmer seg der de ser det er vektere som passer på, sier Asperud.

Trenger bare noen minutter

Han forteller at andre trikker ved holdeplasser som har vært utsatt for mye hærværk i sommer, også er ved Disen, Ljabru, Lilleaker, men også inne i trikkehallen på Grefsen har taggerne sneket seg inn. Der står det mange trikker.

– Taggerne trenger ikke lange tiden, så kun noen minutter, hvor trikkesjåføren kanskje er inne på et hvilerom eller lignende, er nok til å tilgrise trikken. Så vekterne på Kjelsås kommer nok til å være i området fremover, sier Asperud.

LES OGSÅ: Se denne trikkeskjønnheten tilbake i Oslo etter to tiår som svensk

Politianmeldt og registrert

Hvert eneste taggetilfelle på T-bane og trikk blir politianmeldt og systematisk registrert av Sporveien.

– Vi har nå et veldig stort arkiv over de forskjellige taggehendelsene. Taggerne etterlater jo som regel signatur, så når og hvis taggere blir tatt på fersken, så kan hærverket bli holdt opp mot tidligere hendelser, hvis det er samme taggerne, sier Asperud.

Som oppfordrer folk som oppdager taggere i aksjon om å melde fra til politiet og trikkefører.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse