Valentine-dronningen: - Gi av deg selv!

- Det er en dag vi trenger, ikke for å feste, men for å stoppe opp, sier Ingeborg Sørensen.

Ingeborg Sørensen håper folk vil bruke kjærlighetens dag til å vise hverandre oppmerksomhet. Foto: Foto: Cathrine Brynildsen

Ingeborg Sørensen bragte valentinsdagen til Norge. I dag vil hun ha mest mulig ro rundt feiringen.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2013 kl 11:13

OSLO: - Det er en dag vi trenger, ikke for å feste, men for å stoppe opp.

Ingeborg Sørensen snakker dempet. I en kvinnealder har hun gått i front for en storstilet feiring av kjærligheten 14. februar. Men hun synes ikke man trenger kjæreste for å feire dagen.

Digitalt nærhetstyveri

- Valentine er en viktig unnskyldning for å vise at vi setter pris på våre nærmeste, sier Sørensen.

Hun mener vårt digitale samfunn gjør at vi tar omgivelsene våre for gitt. På kjærlighetens dag håper hun flest mulig legger bort pc-en for å være helt og fullt tilstede for venner og familie.

- I våre dager foregår alt på SMS og internett. Hvor har det blitt av den lille, hyggelige praten? Vi har lett for å ta alt for gitt, sier hun.

Les også: - Si ja til alt og alle på valentinsdagen!

Dødsstraff for kjærlighet

For den som ikke er helt fortrolig med høytidens røtter, byr valentine-dronningen på et lynkurs:

- På 1400-tallet var det forbudt for unge romerske menn å gifte seg, fordi de skulle bli soldater. Valentin var en prest som viet unge par for at hæren ikke skull få skille dem. Dette ble han fengslet og dødsdømt for, forteller hun.

Før dødsdommen ble fullbyrdet, forelsket presten seg i fangevokterens datter. Før han ble ført ut til skafottet sendte han henne et brev som han signerte «Din Valentin.»

- Det er fantastisk hva han sto for. For meg er han kjærlighetens gud, sier Sørensen.

Les også: Valentinsdagen - fra blomster til penisring

Små detaljer

Sørensen minner om at det er lite som skal til for å gjøre dagen spesiell.

- Det handler om det du gir ut fra deg selv. Det kan være en dag for å komme ut av rutinen, om det så er i et 15 år langt ekteskap, sier hun.

Selv har hun invitert familien til middag, og har kjøpt små overraskelser til å legge på tallerkenen. Men å gjøre høytiden til enda en kjøpefest har hun lite sans for.

- Det er ikke noen julaften, sier hun bestemt.

I kjærlighetsmodus? Her kan du vinne billetter til konsert med Burt Bacharach, the father of all lovesongs.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon