ANNONSE
Annonse

Vålerenga gikk på sitt sjette hjemmetap

Haugesund ble for sterke, og tar grep om bronseplassen.

Jan Gunnar Solli spiller opp på en feilvendt Torgeir Børven, som vender vekk mannen sin og banker ballen i lengste hjørne fra 18 meter Foto: Christian Haksø

Haugesund trygget tredjeplassen i eliteserien for menn ved å slå Vålerenga med 2-1 på Ullevaal lørdag. Laget vendte kampen etter å ha ligger under med 0-1.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 26.10.2013 kl 20:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

ULLEVAAL STADION: Haugesund tok for første gang bortepoeng på Ullevaal, i det sjuende forsøket. 2-1 seieren var fortjent og for liten. FKH er nå oppe i 48 poeng og har et godt grep om bronsemedaljen med to serierunder igjen å spille.

Dusan Cvetinovic og et selvmål av André Muri ble avgjørende i en kamp der Torgeir Børven ga hjemmelaget ledelsen i det 51. minutt.

Se høydepunkter fra kampen:

 

 

 

Vålerenga tapte for sjette gang hjemme i år, en meget svak statistikk. Trener Kjetil Rekdal kaller denne sesongen for en «byggefase», men det må bygges godt og fort hvis neste sesong skal bli noe annet enn årets skuffende plassering - og innsats.

Plassen i eliteserien er imidlertid i praksis sikret, selv om 33 poeng i teorien ikke er helt trygg grunn.

#Bojan Zajic, Jan Gunnar Solli, Joseph Baffo (på lån), Jan Lecjaks og Morten Berre er på utgående kontrakter. Av disse er det trolig bare Berre som blir å se i VIF-drakt neste sesong.

Siver Heltne Nilsen (midtbanespiller, Hødd) og Nicklas Gunnarsson (sideback, Odd) er klare for Vålerenga i 2014.

#Se panelet diskutere de to nye spillerne i Bohemen Live.

Haugesund-offensiv

Begge lagene på Ullevaal gikk ut i en 4-2-3-1-formasjon, selve «moteformasjonen» i norsk fotball akkurat nå.

#- Haugesund spiller direkte, gjerrig og organisert fotball, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal før kampstart.

Forhåndsanalysen var ganske presis. Gjestene fra vest var i tillegg både entusiastiske og offensive før pause. Christian Gytkjær, med elleve mål på 22 kamper før lørdagens Ullevaal-oppgjør, spilte opp til sitt rykte. Og Michael Haukås herjet litt med Vålerengas leiesoldat fra Helsingborg, Joseph Baffo.

Men bakerst var Lars Hirschfeld, som igjen fikk tillit, solid. En underholdende førsteomgang endte målløs.

Les kampreferat i vårt live-senter.

Kortvarig glede

Jan Gunnar Solli erstattet Kristoffer Hæstad og var pasningslegger da Torgeir Børven sendte hjemmelaget i ledelsen i det 51. minutt.

#En flott vending og et vakkert skudd nede i Per Morten Kristiansens venstre hjørne ga Børvens niende seriescoring i år.

Vålerenga-gleden varte i ti minutter. Da utlignet FKH-midtstopper Dusan Cvetinovic. VIF-forsvaret så ut som det ofte har gjort i år, sårbart. Nye tre minutter gikk før Christian Gytkjær var meget sentral da André Muri var sist på ballen som forandret retning. Altså et selvmål og 2-1 til bortelaget.

#Vålerenga forsøkte å komme tilbake, men tapte til slutt denne kampen for et bedre lag.

Skuffende for vålerenga er det sikkert at det kun var 7940 solgte billetter i dag til tross for at billetten kun kostet 100 kroner.

(©NTB)

#LES OGSÅ:

#Seks Vålerenga-spillere med millionlønn

#Så nær var Raymond Kvisvik å havne i Vålerenga

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse