Jørgen Foss flytter: – Jeg måtte ut for å tenke

Jørgen Foss flytter: – Jeg måtte ut for å tenke

FLYTTER: Jørgen Foss fikk et knapt år i Nordre Aker. Nå flytter han tilbake til Sagene. Her sammen med BU-lederkandidat, og eneste gjenværende Nordre Aker-navn på Arbeiderpartiets bystyreliste, Bente M. Larsen. FOTO: ARBEIDERPARTIET

Etter et knapt år som Nordre Aker-beboer flytter Jørgen Foss tilbake til Sagene. Det betyr endringer på Arbeiderpartiets liste til bydelsutvalget og bystyret.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.09.2015 kl 00:37

NORDRE AKER: 25-åringen understreker at det er med tungt hjerte han flytter fra bydelen han gledet seg stort over å bli en del av i fjor høst.

LES OGSÅ: Jørgen Foss har forlatt Sagene, og satt seg sitt livs mål

– Jeg måtte gå mange runder med meg selv. Jeg har blitt veldig glad i Nordre Aker, og de fantastiske menneskene her, sier Foss.

Blir stoppet på gata

Mange har tatt oppfordringen han kom med i et intervju med Nordre Aker Budstikke i vinter, der han ba folk om å snakke med ham – invitere ham ut til kulturlivet og det frivillige, og ellers stoppe ham og ta opp ting de lurer på eller brenner for.

– Det er sånn vi som politikere best kan gjøre en forskjell, sa Foss den gangen.

– Jeg har hatt mange fine opplevelser, og folk har stoppet meg på gata for å prate, sier han nå.

Hadde ikke råd til å si nei

Grunnen til at han nå flytter fra Nydalen er at han har fått en ny lelighet på Sagene.

– I dag bor jeg på 22 kvadratmeter, og må nærmest ut for å tenke. Som ung boligkjøper fikk jeg en mulighet til å komme inn på boligmarkedet, som jeg ikke kunne si nei til.

LES OGSÅ: Jente-homeparty med stortingsrepresentanten fra Høyre

Nye navn på lista

Dermed blir det noen omrokkeringer på Arbeiderpartiets bydelsliste i Nordre Aker. Foss, som stod på sjetteplass på Arbeiderpartiets bydelsutvalgsliste, erstattes med forfatter og tidligere sjefredaktør i NTB, Thor Vikvsveen. Lenger ned på listen, på 12. plass, har Faruk Sabanovic flyttet ut av bydelen og erstattes av Jan Aaboen fra Kjelsås Ap-lag.

På grunn av noen endringer på Sagene Arbeiderpartis bydelsliste, vil Jørgen Foss få plass på denne. Det er likevel bystyret Foss sikter seg inn mot.

– Og da trenger jeg personstemmer for å komme inn. Får jeg plass lover jeg å være Nordre Akers representant også, og en talsmann for bydelen. Jeg blir for eksempel fortsatt sittende som leder av Grefsen Arbeiderpartilag, og så jobber jeg i bydelen (som daglig leder i Norges Handikapforbund Oslo, har Foss kontor på Kringsjå, journ. anm,).

LES OGSÅ: Arbeiderpartiets ordførerkandidat lover å bygge opp igjen Bråtenalleen barnehage etter brannen

Kun ett Nordre Aker-navn til bystyret

Med Foss ute av bydelen er nå Bente M. Larsen, toppkandidat til bydelsutvalget og Arbeiderpartiets BU-lederkandidat, den eneste på Oslo Arbeiderpartis bystyreliste med adresse i Nordre Aker.

– Jeg står på 28. plass, og det betyr at jeg må drive aktiv valgkamp, for jeg vil inn i bystyret. Jeg har interesse, lyst og tid, og ønsker å jobbe med både by- og bydelspolitikk, sier Larsen, som lover å sette Nordre Aker «på kartet i bystyret» dersom hun velges inn.

– Etter å ha vært med i bydelspolitikken de siste åtte årene, de fire siste årene som leder av kultur- og oppvekstkomiteen, så vet jeg en del om hva folk i bydelen vår er opptatt av. Jeg ønsker at bydelens synspunkter skal veie tungt når bystyret tar beslutninger som gjelder bydelen, sier Larsen.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Annonse
Annonse
Se bildet større

11 AV 21: Ap-kandidater til bydelsvalget. Sittende (f.v.): Bente Svendsen (17. plass), Bente M. Larsen (1), Therese Ustvedt (3) og Karin Blomberg (13). Stående bak (f.v.): Inger Johanne Wiese (9), Amiran Akilan (8), Terje Olav Moen (4), Egil Høyem (20), Brit Eirin Bøe Olssøn (11), Bjørn Gilbert (2) og Thor Viksveen (6).

Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!