Vandaler ødela lekene for andre gang

Benk: Daglig leder i barnehagen, Terje Engesveen, tar noen av ødeleggelsen i nærmere øyesyn, sammen med Rakel, Magnus og Josefine.

For andre gang gikk vandaler løs på uteplassen til Bakkehaugen-barna. Nå har ledelsen fått nok.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Lea Emilie og Josefine koser seg i skogen.

Se bildet større

Uteplassen til Bakkehaugen barnehage ble ødelagt, men flittige foreldre har satt den i stand igjen. Det kunne Oskar og Markus (foran) og de barna feire forrige uke. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

MARIDALEN: Til alt hell lot ødeleggerne lavvoen stå. Men klatrestativer, husker og en benk på skogsplassen like innenfor Låkeberget, fikk gjennomgå.

Bakkehaugen barnehage bruker plassen, som de fikk tildelt av Oslo kommune i 2007, flere ganger i uka. Men etter at den i juli ble rammet av ødeleggelser for andre gang, måtte barna i den uteglade barnehagen vente helt til slutten av september før de kunne dra på skogstur igjen. Da hadde foreldrene samlet seg til dugnad og gjenoppbygget uteplassen.

Ungdom?

— Alt var rasert. De hadde brutt opp en kasse med verktøy som sto inne i lavvoen. Deretter hadde de gått grundig til verks med å sage ned trær, knekke en benk, kutte over tau og gjort flere forsøk på å tenne på stubber, men også inne i lavvoen, sier Terje Engesveen, som er daglig leder i barnehagen.

Til alt hell hadde vandalene latt selve lavvoen, barnehagens mest kostbare eiendel i skogen, stå.

— Dette er barnehagens eiendom. Det er helt i orden at turgåere bruker apparatene våre, men å ødelegge slik går ikke an, sier Engesveen.

Det at ingenting ble stjålet, selv verktøyet vandalene brøt seg inn til, lot de stå, mener Engesveen vitner om hvem som kan stå bak.

— Dette er «god gammeldags» hærverk for hærverkets skyld. Jeg tror det må være ungdom som står bak dette. Denne gangen har vi politianmeldt forholdet, sier Engesveen, som oppfordrer tenåringsforeldre til å følge med på ungene sine.

Stjålet lekeplassen

For barna i Bakkehaugen barnehage var en lang ventetid over i forrige uke, da de omsider kunne gjenåpne uteplassen i skogen, med snorklipping, bålgrillede pølser og brus i glassene. Og om de hadde fått med seg hva som hadde skjedd?

— Det har vært tyver her. Jeg tror de har stjålet lekeplassen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse