- Var ikke aggressive

 

Okkupantene i Skar leir er ikke enige i fremstillingen om at noen av beboerne skal ha forårsaket bråk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.04.2010 kl 15:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
SKAR LEIR: Bosetterne i Skar leir tar i en skriftlig uttalelse avstand fra opplysningene om at en av dem skal ha opptrådt truende natt til lørdag forrige helg, slik Nab.no tidligere har skrevet.

Politiet rykket ut etter et opptrinn mellom en turgåer og en av okkupantene. Turgåeren skal ha opplevd okkupanten som truende, men dette avvises å ha vært tilfellet, av øko-bokollektivet på Skar.

«Vi ba personen komme tilbake på dagtid, fordi vi ikke er interessert i aggressive diskusjoner på natten. Vi fotograferte registreringsnummeret til denne personens bil, ettersom vi ved flere tilfeller har opplevd tagging og annen sabotasje rundt og på porten på denne tiden av døgnet. Deretter forlot vi stedet,» skriver bokollektivet i en e-post.

«Klokken 01.45 ble vi oppsøkt av en politipatrulje. På forespørsel om vår identifikasjon var vi i ferd med å oppgi dette, da den ene politibetjenten plutselig ga oss en ti sekunders frist. Vi opplevde dette stressende og ubehagelig. Vi fikk aldri en anledning overfor politiet til å forklare vår side av saken, og en av oss ble til slutt frivillig med på politistasjonen, ettersom han fikk beskjed av politiet at han var anmeldt. Hvorfor han var anmeldt ville de ikke opplyse om, noe de selvfølgelig er pliktige til. Vi opplevde politiet som fordomsfulle, og at de allerede før de dukket opp hadde gjort seg opp en subjektiv mening om oss og vårt prosjekt.»

I brevet avvises det også at vedkommende skal ha blitt bøtelagt for ikke å ha oppgitt sin identitet, slik politiet uttalte til Nab.no.

«Vår person nektet aldri å oppgi sin identifikasjon, men følte seg presset I en ubehagelig situasjon, og ble derfor, som tidligere nevnt, frivillig med på politistasjonen, hvor personen fikk oppgi sin identifikasjon, og var fri til å gå. Personen spurte om den nevnte anmeldelsen, hvorpå politiet ga beskjed om at han ikke var anmeldt allikevel,» skriver bokollektivet i uttalelsen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse