- Var ikke aggressive

Okkupantene i Skar leir er ikke enige i fremstillingen om at noen av beboerne skal ha forårsaket bråk.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.04.2010 kl 15:45

SKAR LEIR: Bosetterne i Skar leir tar i en skriftlig uttalelse avstand fra opplysningene om at en av dem skal ha opptrådt truende natt til lørdag forrige helg, slik Nab.no tidligere har skrevet.

Politiet rykket ut etter et opptrinn mellom en turgåer og en av okkupantene. Turgåeren skal ha opplevd okkupanten som truende, men dette avvises å ha vært tilfellet, av øko-bokollektivet på Skar.

«Vi ba personen komme tilbake på dagtid, fordi vi ikke er interessert i aggressive diskusjoner på natten. Vi fotograferte registreringsnummeret til denne personens bil, ettersom vi ved flere tilfeller har opplevd tagging og annen sabotasje rundt og på porten på denne tiden av døgnet. Deretter forlot vi stedet,» skriver bokollektivet i en e-post.

«Klokken 01.45 ble vi oppsøkt av en politipatrulje. På forespørsel om vår identifikasjon var vi i ferd med å oppgi dette, da den ene politibetjenten plutselig ga oss en ti sekunders frist. Vi opplevde dette stressende og ubehagelig. Vi fikk aldri en anledning overfor politiet til å forklare vår side av saken, og en av oss ble til slutt frivillig med på politistasjonen, ettersom han fikk beskjed av politiet at han var anmeldt. Hvorfor han var anmeldt ville de ikke opplyse om, noe de selvfølgelig er pliktige til. Vi opplevde politiet som fordomsfulle, og at de allerede før de dukket opp hadde gjort seg opp en subjektiv mening om oss og vårt prosjekt.»

I brevet avvises det også at vedkommende skal ha blitt bøtelagt for ikke å ha oppgitt sin identitet, slik politiet uttalte til Nab.no.

«Vår person nektet aldri å oppgi sin identifikasjon, men følte seg presset I en ubehagelig situasjon, og ble derfor, som tidligere nevnt, frivillig med på politistasjonen, hvor personen fikk oppgi sin identifikasjon, og var fri til å gå. Personen spurte om den nevnte anmeldelsen, hvorpå politiet ga beskjed om at han ikke var anmeldt allikevel,» skriver bokollektivet i uttalelsen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon