Varierende forhold for =Oslo

Senterleder ved Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard, er veldig fornøyd med samarbeidet med =Oslo.

Mens =Oslo blir kastet vekk fra fortauet foran enkelte kjøpesentre i sentrum av Oslo, er forholdene bedre i de vestlige bydeler - selv om det også her er blandet.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Storo: =Oslo (er lik Oslo) er magasinet som selges av fattige, rusmisbrukere og hjemløse over hele byen. For mange er dette blitt en jobb som gitt selvrespekten tilbake, hvor tigging tdiligere ofte har vært eneste alternativ. I uken som gikk kunne vi lese om selgere som blir kastet vekk fra fortauene utenfor kjøpesentre i sentrum av byen. På vår kant av byen er forholdene langt bedre. Storo Storsenter lar to selgere få stå på sentrale plasser og CC Vest på Lilleaker har gitt bort den plassen i senteret som har absolutt best eksponeringsverdi som utleieareal. Begge steder får selgerne stå inne i varmen.

Utelukkende positivt

- Vi har et veldig bra samarbeid. Hvis det er ting vi vil ha rettet på, så har vi en veldig god dialog med =Oslo sentralt. De gutta som er her er rusfrie og står med rak rygg. Kundene er også positive. Jeg ser også av og til at kundene spanderer en kopp kaffe og noe å bite i på en lang vakt. Her blir de ivaretatt og vi ser på salget av =Oslo som en merverdi for oss. Som sagt, vi ser det utelukkende som positivt, sier senterleder ved Storo Storsenter, Unni Merethe Aasgaard.

- Nå selger de også boken om =Oslo. Den er nok årets julegave for mange, for den ser jeg det går mye av, sier Aasgaard.

Flott prosjekt

Senterleder på CC Vest, Line Bergh, er også positiv med hensyn til senterets erfaringer med =Oslo.

- Det har vært kjempebra. Det er et flott prosjekt og vi har hatt et godt samarbeid med =Oslo hele veien, sier Bergh.

Hun har hørt at selgere fra =Oslo ikke har fått lov til å stå verken inne eller utenfor sentre nede i byen på grunn av klager fra kunder ifølge ledelsen.

- Vi har ikke fått noen klager fra kunder på senteret. Jeg kan ikke si annet enn at det har vært veldig hyggelig med den faste selgeren som er hos oss, sier Bergh.

Står utenforPå CC Colosseum må selgerne stå utenfor inngangsdørene. Senterledelsen ønsker ikke å utdype grunnen til dette. På nye Røa Senter har senterforeningen vedtatt at den ikke vil la den tidligere faste selgeren få plass inne på det nybygde senteret. Dette skyldes klager fra kunder og de forretningsdrivende, ifølge senterforeningen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse