Varmet opp til Operasjon Dagsverk

Ådne Feiring fra Nordberg har holdt foredrag i fem år. Her sammen med Maria Berg fra sentralkomiteen i Oslo.

Torsdag 30.oktober skal osloelevene ha Operasjon Dagsverk. Mandag 20.oktober var Ådne Feiring fra Nordberg med å gi elevene et innsyn på hva pengene skal gå til.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
21.10.2008 kl 09:35

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ELVEBAKKEN/NORDBERG: 1150 elever ved Elvebakken videregående skole fikk mandag en innføring i hva pengene de skal jobbe for skal gå til. Årets Operasjon Dagsverk vil hovedsakelig gå til Strømmestiftelsens prosjekt Shonglap i Bangladesh.

Elvene fikk se video, skrive og tegne rundt forskjellige temaer, spise mat inspirert fra Bangladesh, foredrag om hva pengene skal gå til og et rollespill for elevene der man fikk føle på kroppen hva det vil si å ha knapt med ressurser.

– Fantastisk opplegg

Og elevene har gjort en god og grundig jobb. Nordberg-gutten Ådne Feiring fra sentralkomiteen til OD informerte elevene om prosjektet. Han har holdt foredrag i fem år på rad og skryter skolen opp i skyene.

– Opplegget her er fantastisk bra. Elevene er veldig godt informert og skolen har gjort en strålende jobb. Dette er det beste arrangementet jeg har vært på i løpet av mine fem år som foredragsholder, skryter han.

Enorm interesse

Skolen hadde hele 40 personer i OD-komiteen. Presseansvarlig Fay Nessøe sier at engasjementet på Elvebakken er enormt stort.

– Det er vanlig med rundt ti personer i slike komiteer. Men her har interessen vært enorm. Engasjementet rundt dette er helt fantastisk, sier hun til Østkantavisa.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse