Vårrengjøringen er i gang - Nå feies 34 mil

Totalt 34 mil med gater og veier skal feies i Vestre Aker, Ullern og Nordre Aker.

Vårrengjøringen av gatene er i gang. Samferdselsetaten og de som feier, håper du slipper å få tauet bort bilen. Følg med på skiltingen, lyder oppfordringen fra etaten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
07.04.2008 kl 09:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Morten Strengelsrud i ISS overvåker vårens store ryddesjau.

OSLO: Den gigantiske vårrengjøringen foran 17. mai er i gang i Vestre Aker, Ullern og Nordre Aker.

Tirsdag i forrige satte Oslo kommune i gang med å børste og spyle de første meterne av gatene. Én uke forsinket på grunn av det dårlige påskeværet. Gatene skal bli fine igjen etter en vinter med grusing. Grethe Østhus Bergli er områdeansvarlig for de tre bydelene. Hun gleder seg til det store sjauet. Men vet også at parkerte biler kan komme til å stå i veien. Hun håper, og ber om at skiltingen blir respektert.

Sjekk når din gate skal feies.

Vil ikke taue bort biler

- Minimum ett døgn i forveien setter vi opp skilt i aktuelle gatene. Vi håper folk følger med og flytter bilen i god tid. Står det biler i veien blir feiingen forsinket og biler tauet bort. Bortauing av biler er nødvendig, men ikke noe vi har lyst til å gjøre. Det er kostbart for bileieren. Av og til har dessverre ikke noe valg, sier Bergli.

Samferdselsetaten samarbeider nært med Trafikksjefens Etat i disse dager. Inntauingsbilene vil ikke være langt unna når det trafikkbetjentene kommer over feilparkerte biler.

- Følger skiltingen

Bergli har ikke inntrykk av folk i Vestre Aker, Ullern og Nordre Aker er sløvere enn i andre bydeler.

– Stort sett er folk veldig flinke til å respektere skiltene. De nærmeste dagene håper jeg folk ikke gir blaffen. Vi varsler i god tid, slik at det er mulig å flytte bilene.

De største veiene blir tatt først, deretter feies de mindre gatene.

Bergli tror ikke nattesøvnen skal bli ødelagt av støyende maskiner.

– Det feies i størst mulig grad på dagtid. Vi ønsker at folk skal få sove i fred.

Fornøyd

I Theodor Kittelsens vei møter vi en av enhetene til ISS som har ansvaret for feiingen i de tre bydelene. Områdesjef Morten Strengelsrud har totalt 12 enheter ute på gatene. Disse har ikke mer enn tiden, og bokstavelig nok veien. Derfor må alt gå etter planen. To traktorer med kraftige børster feier møysommelig opp det groveste av stein og sand. Like bak kommer en bil og spyler bort de siste restene. Strengelsrud smiler i solskinnet. Han synes gatene blir fine og rene.

– Det er som det pleier å være. Ting går stort sett greit. Av og til opplever vi at det står kjøretøy i veien. Det blir trøblete siden vi må kjøre rundt. Dermed blir et stykke av veien ikke feiet. Men vi får god hjelp fra trafikkbetjentene dersom det blir trøbbel.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse