ANNONSE
Annonse

Vått til tørrfisk

ØL: Schneider Weisse Original, G. Schneider & Sohn, Tyskland.

Egg og andre formildende omstendigheter gjør at den perfekte tørrfiskvinen kan føles feil til dagens rett.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2008 kl 09:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Tørrfisk smaker som regel ganske mye og jeg kjenner flere som er litt reserverte når den slags vippes ut av gryta.

Men her mildnes den betraktelig med tilførsel av både potet, olivenolje og ikke minst kokt egg. Sistnevnte har en egen evne til å kle munnhulen når den er deilig smilende som her, og utfordrer drikkefølget ettertrykkelig.

I utgangspunktet heller jeg mot hvite viner eller aromatisk, forfriskende øl.

Rødvin er for meg ikke ønskelig, for her er det friskhet, framfor tanniner, som gjelder. Den tunge og klebrige konsistensen av most fisk og potet, gjøres enda tyngre med rause mengder olivenolje. Da er det godt å gi munnhulen et spark for å sette i gang spyttproduksjonen – og for å få retten til å virke mindre mektig.

I tillegg til syrligheten er det behov for en viss fylde/fedme og en tydelig kjølig fruktkarakter. Slanke viner vil fort oppleves som veldig tynne saker og varm/moden frukt vil gjøre at det hele bikker over og blir klissete. En alvarinho fra Vinho Verde kan sitte godt og en Verdicchio dei castelli di jesi kanskje enda bedre.

Men tilbake til egget: Den klebrige konsistensen kan fort krangle det til med de ellers utmerkede, allerede, nevnte vineksemplene. Da vil kullsyrens fortryllende egenskaper ofte hjelpe, og ikke minst øl kan være ypperlig: 45293 Schneider Weisse Original, G. Schneider & Sohn, Tyskland. Kr 49,90/0,5 l (Bestillingsutvalget) er et hveteøl etter tyske tradisjoner, med fruktig og krydret smak, god friskhet og avdempet bitterhet i avslutningen.

I vinens verden fant jeg freden med en god, frisk og fruktig musserende fra Campania i Italia. 49300 Asprinio Brut, I Borboni, Italia. Kr.124.90 (Fullsortiment) tar godt tak, renser opp, harmonerer godt med fisken og etterlater munnen ren og frisk.

#Av Ole Martin Alfsen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.