ANNONSE
Annonse

Ved en feil malte kommunen opp parkeringsplasser, men bot får du likevel!

Janne Viken fikk 500 kroner i bot for å ha parkert på en av de hvite oppmalte parkeringsplassene ved Kjelsås skole, i forbindelse med konsert ved skolen, etter ordinær skoletid. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA/PRIVAT

– Vi prøvde hardt og argumenterte mot, det er jo oppmerking der, forteller Kjelsås-beboer Janne Viken, en av flere som har fått bøter på de oppmalte P-plassene.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.03.2015 kl 12:20

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: I Midtoddveien, på oversiden av Kjelsås skole, er det lommer for parkering.

Men egentlig er de ikke parkeringsplasser:

Lommene er beregnet for «kiss & ride», altså et sted å stå parkert mens man leverer barn, i eksempelvis barnehagen som også er tilknyttet Kjelsås skole.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

I disse parkerings- eller stopp-lommene, er det i tillegg malt opp parkeringsplasser. Samtidig er det også parkering forbudt-skilt på fortauet som går langs med lommene.

Gir bøter

I helgene er det ofte blant annet stor håndballaktivitet i Kjelsåshallen. Mange foreldre har parkert i lommene, som nærmest innbyr til parkering, det er jo tegnet opp p-plasser.

I tillegg vil nok mange tenke at når skolen er stengt, altså utenom ordinær skole og aktivitetsskoletid (AKS), så er det vel ikke noe problem å parkere her.

Men den gang ei. Nordre Aker Budstikke kjenner til at flere har fått bøter, fordi de for eksempel i helgene har parkert i de oppmalte lommene.

Blant dem er Kjelsås-beboer Janne Viken.

BOT: Janne Viken fikk 500 kroner i bot for å ha parkert på en av de hvite oppmalte parkeringsplassene ved Kjelsås skole, i forbindelse med konsert ved skolen, etter ordinær skoletid. Foto: PRIVAT

– Søndag før jul var vi her på korkonsert ved Kjelsås skole. Vi kom akkurat ut da parkeringsvakten holdt på å skrive bøter. Vi prøvde hardt og argumenterte mot. Alle parkerer jo der hele tiden, det er jo oppmerking der, sier Viken.

Hun fortsetter:

– «Snart kommer snøen, da ser dere ikke oppmerkingen uansett», var svaret til parkeringsvakten, forteller Viken.

500 kroner ble boten på.

– Folk får bot for å parkere i oppmalte parkeringsplasser, når skolen er stengt?

Informasjonsansvarlig Odd Olav Bratteberg i Bymiljøetaten forklarer.

Feiltakelse

– Når det gjelder p-lommene ved Kjelsås skole ble disse etablert av utbygger i forbindelse med rehabilitering av skolen. Ved en feiltakelse ble lommene merket opp. Denne oppmerking vil bli fjernet, ifølge Bratteberg.

Høsten 2012 gjenåpnet skolen etter rehabilitering og utbygging.

Han forteller videre:

– I dag er lommene skiltet med «372 – parkering forbudt», som innebærer kortes mulig av- og påstigning. For å dekke skolens behov vil vi anta at det vil være tilstrekkelig med tidsbegrensning 07-17. Bymiljøetaten vil vurdere i løpet av forsommeren å endre skiltingen, ifølge Bratteberg.

– Må de likevel betale?

– Er det mulig at folk kan få tilbakebetalt bot-pengene, siden det kan virke forvirrende med de oppmalte stripene, og at de er feilaktig malt opp?

– Alle plikter å rette seg etter gjeldene skilting, og gebyr vil bli ilagt inntil en eventuell endring er gjennomført, avslutter Bratteberg.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse