Vedtar millionbot

- Vi har ansvaret for utslippet.

MASSEDØD: Klorutslippet tok livet av alt liv i elva i løpet av kort tid. Nå må Oslo kommune betale. FOTO: Foto: Audun Sørsdal, Vann- og avløpsetaten

Oslo kommune har vedtatt boten på fire millioner etter klorutslippet i Akerselva.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.04.2014 kl 14:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

RÅDHUSET: Det var onsdag 2. oktober 2011 at 6.000 liter klor lekket ut fra Oset renseanlegg og tok livet av det meste levende i Akerselva.

Oslo kommune ville opprinnelig ikke vedta boten og har redegjort for sitt syn til Oslo politidistrikt.

- Vi bestrider ikke at vi har ansvar for utslippet, men vi var uenig i erstatningsbeløpet til Oslomarkas Fiskeadministrasjon, sier samferdsels- og miljøbyråd Ola Elvestuen (V).

Les også: Det kan ta åtte år før livet er tilbake i Akerselva

Oslo kommune ble ilagt en bot på fire millioner, inndragning av 700.000 og erstatning til OFA på tre millioner kroner. Straffen ble vedtatt etter et møte i Finanskomiteen tirsdag.

Boten står fortsatt på fire millioner kroner, mens inndragningen er redusert til 410.000 kroner. Erstatningen til OFA er frafalt fra politiets side.

Oslo kommune er nå i dialog med OFA for å finne en løsning på de ekstra utgiftene og tapene OFA har hatt i forbindelse med klorutslippet.

- Politiet har frafalt erstatningskravet til OFA. Vann og avløpsetaten samarbeider nå med OFA slik at de ikke skal bli økonomisk skadelidende etter dette, sier Ola Elvestuen.

LES OGSÅ:

Niva-forsker: - Akerselva er død

Fuglelivet vil lide etter klorutslipp

Erik Solheim inspiserer klorutslippet

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse