Sminketips:

Vekk med vinterhuden

EKSPERT: Kvinneguiden.nos faste makeup-ekspert, Mette Langseth, har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.

En lang og grå vinter tærer på huden. Vår makeupekspert viser deg hvordan du får gløden tilbake.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 11.03.2009 kl 10:05

KVINNEGUIDEN.NO: Vinteren kan sette dype spor i ansiktet. Ikke bare gjør frost og skiftende vær at man kan se sliten og slapp ut, men eksos og forurensing i byene er rene giften for huden.

QUIZ: Hva kan du om hudpleie?

Pleie først

Så foruten riktig og skånsom pleie, er det greit å kunne skjønnhetstriksene nå som det går mot lysere tider.

Kvinneguidens makeupartist Mette Langseth vet hva du kan gjøre for å friske opp ansiktet ditt. Men før du forsøker å sminke bort ujevnheter, er det først og fremst viktig å forberede huden.

- Her er det viktig å gå til innkjøp av noen gode hudpleieprodukter som kan hjelpe den grå og gustne vinterhuden til igjen å bli sterk, smidig og strålende, sier Mette.

- Jeg vil anbefale alle å kjøpe inn en god ansiktspeeling, et serum til å påføre før en fuktighetskrem og en ansiktskrem, tipser makeupartisten.

Se Kvinneguiden-TV: Slik legger du highlight

Bruk mindre foundation

Når du så har brukt en god peeling og er flink å rense huden morgen og kveld, kan du bruke sminke med god samvittighet hver dag. Mette anbefaler imidlertid at du bruker mindre pudder eller foundation desto nærmere vi kommmer vår og sommer.

- Selv om ulike mineralpudder og foundations lar huden puste, så er ingenting bedre for huden enn å la den få helt fri fra produkter en liten stund, sier Mette.

- Naturlig hud som gløder er pent. Dersom du trenger å "hjelpe" huden, kan litt solpudder gjøre susen. Den påføres kinnben, neseben og kjeveben for å få en mer strålende og glødende hud.

- Men husk å ikke overdrive, det skal såvidt synes, sier makeupartisten.

Les mer om skjønnhet og velvære på Kvinneguiden.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...