Sminketips: Vekk med vinterhuden

EKSPERT: Kvinneguiden.nos faste makeup-ekspert, Mette Langseth, har en bachelorgrad som faglærer i kunst og håndverk ved HiO, og gikk ut som beste elev ved Makeup Artistskolen høsten 2007.

En lang og grå vinter tærer på huden. Vår makeupekspert viser deg hvordan du får gløden tilbake.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
11.03.2009 kl 10:05

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

HAMSKIFTE: Naturlig hud som gløder er pent. Dersom du trenger å "hjelpe" huden, kan litt solpudder gjøre susen, forteller vår makeupekspert.

KVINNEGUIDEN.NO: Vinteren kan sette dype spor i ansiktet. Ikke bare gjør frost og skiftende vær at man kan se sliten og slapp ut, men eksos og forurensing i byene er rene giften for huden.

QUIZ: Hva kan du om hudpleie?

Pleie først

Så foruten riktig og skånsom pleie, er det greit å kunne skjønnhetstriksene nå som det går mot lysere tider.

Kvinneguidens makeupartist Mette Langseth vet hva du kan gjøre for å friske opp ansiktet ditt. Men før du forsøker å sminke bort ujevnheter, er det først og fremst viktig å forberede huden.

- Her er det viktig å gå til innkjøp av noen gode hudpleieprodukter som kan hjelpe den grå og gustne vinterhuden til igjen å bli sterk, smidig og strålende, sier Mette.

- Jeg vil anbefale alle å kjøpe inn en god ansiktspeeling, et serum til å påføre før en fuktighetskrem og en ansiktskrem, tipser makeupartisten.

Se Kvinneguiden-TV: Slik legger du highlight

Bruk mindre foundation

Når du så har brukt en god peeling og er flink å rense huden morgen og kveld, kan du bruke sminke med god samvittighet hver dag. Mette anbefaler imidlertid at du bruker mindre pudder eller foundation desto nærmere vi kommmer vår og sommer.

- Selv om ulike mineralpudder og foundations lar huden puste, så er ingenting bedre for huden enn å la den få helt fri fra produkter en liten stund, sier Mette.

- Naturlig hud som gløder er pent. Dersom du trenger å "hjelpe" huden, kan litt solpudder gjøre susen. Den påføres kinnben, neseben og kjeveben for å få en mer strålende og glødende hud.

- Men husk å ikke overdrive, det skal såvidt synes, sier makeupartisten.

Les mer om skjønnhet og velvære på Kvinneguiden.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse