Premiere på The Watchmen: "Vektere" blir dataspill

Rorschach.

Walter Kovacs, aka Rorschach, og de andre Watchmen-karakterene har fått sitt eget dataspill.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.03.2009 kl 09:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

The Comedian.

Se bildet større

RORSCHACH: Walter Kovacs som sitt alter ego Rorschach er sentral både i filmen "The Watchmen" og i spillet "Watchmen: The End is Nigh ".

SPILLVERKET.NO: I dag er det premiere på The Watchmen, med blant andre heltene Rorschach, Nite Owl, Doctor Manhattan og The Comedian.

Filmen er basert på den populære tegneserien med samme navn fra 1986, og handler om en gjeng maskerte helter/antihelter som lever i en alternativ versjon av de forente stater under den kalde krigen.

Rorschach-metoden

Tegneserien The Watchmen, som het "Vektere" på norsk, ble ansett å være en superhelt-tegneserie for voksne, fordi heltene var mer komplekse og historien mer sammensatt enn i den mer tradisjonelle superhelt-konteksten.

For eksempel opererer den delvis psykotiske antihelten Walter Kovacs under sitt alter ego Rorschach. Han bruker en maske med blekkflekker lik den freudianske Rorschach-metoden.

Sammen med Nite Owl

Som seg hør og bør til en potensiell storfilm, har noen laget et spill basert på filmen. Spillet, som har fått tittelen Watchmen: The End Is Nigh lar oss tre inn i rollene som enten Rorschach eller Nite Owl, to helter som kjempet sammen mot kriminalitet et tiår før hendelsene i filmen, ergo før loven som forbød superhelter trådte i kraft.

Begge heltene vil komme med egne styrker og svakheter, og er derfor avhengig av hverandre for å kunne fullføre diverse oppgaver gjennom spillet.

I Watchmen: The End Is Nigh kan du enten spille med en venn ved hjelp av delt skjermbilde, eller med en datastyrt medhjelper.

Spillet vil strekke seg over totalt seks kapitler hvor vi loves hesblesende spenning i nydelige miljøer, mot massevis av skurker og kjeltringer. Spillet lanseres på PC, Playstation 3 og Xbox 360.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse