Veldig L.A.

Av og til er det kult å være litt harry, spesielt ikledd jakka til selveste Michael Schumacher.

Geir Schau kler seg i jakka til selveste Schumacher, har et snev av skodilla og kunne glidd ubemerket inn blant stjernene i Los Angeles.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

[Bildetekst.signal.tem]Gatebiljakka i kjent stil:[/Bildetekst.signal.tem] [Talestrek] Dette er showjakka. Den skal jeg bruke i Rudskogen til helga, på skandinavias største biltreff.

Se bildet større

[Bildetekst.signal.tem]Håndmalt palmesus:[/Bildetekst.signal.tem] [Talestrek] Denne jakka er fra National Scene i Bergen, fra musikalen Sweet Charity. Den er håndmalt og mye brukt. Og den tåler en real skjorte.

Manglerud: – Her er depot jakka til Michael Schumacher. Litt harry, men det er kult å være litt harry!

Radioprater, humorist og bilmekaniker Geir Schau drar på seg den røde jakka og gliser bredt. Det er ikke alle som har en slik. I det hele tatt er det mange originale jakker i denne mannens garderobe. Vi blir tatt med inn i klesskapet til Schau – eller med på en lystseilas i slett smak, som han kaller sin stil.

Radiostilen

Ettersom lytterne stort sett nøyer seg med å lytte, er moten i et radiostudio en godt bevart hemmelighet. Schau kan røpe at det mangler kleskode i Kanal 24, for radiofolk kler seg helst "casual".

– Det er vel derfor jeg jobber i radio, ler han.

Mote og klær står etter alt å dømme ikke øverst blant interessene til denne mannen. Dette er en antakelse som straks skal få en ripe i lakken.

Kjendisstylist Jan Thomas var nylig på besøk hos SAAB og kommenterte raskt at Schaus stil var "veldig LA". Hva betyr nå egentlig det?

– Det er T-skjorter, caps, dongeri eller det jeg har på nå, forklarer Schau og drar litt i den militærgrønne armybuksa.

Lacoste og T-skjorte

Geir Schau har også vist seg på skjermen, sist som vikar for Anne-Kat Hærland i "Nytt på Nytt". Da var det imidlertid ikke mye som minnet om LA-stil.

– "Nytt på Nyt"t var morsomt. Da hadde jeg kontakta en kompis som fikk en agent for Lacoste til å sponse med klær. Jeg trengte tøy – ellers ville det blitt NRK-dress, forklarer Schau, som fikk sansen for de ekslusive TV-klærne.

Nå henger det en skjorte med krokodillemerke over stolen i stua. Likevel er det T-skjorter som preger klesskapet til Mangleruds radiostemme. Han har utallige T-skjorter med trykk fra festivaler, begivenheter og diverse produkter.

– T-skjorta gjenspeiler deg litt. Den er litt shabby-chic, ikke sant, prøver Schau seg.

Mannen som aldri kaster noe overrasker til og med seg selv på rundturen i klesskapet. Han drar fram et plagg fra glemselen og viser fornøyd fram: en T-skjorte med trykk av ham selv, alias Glenn Rodney.

Manglerudmote

På spørsmål om hva høstens hotteste mote er, trekker Schau først på skuldrene.

– Hakke peiling. Litt trange skjorter og olabukser med høl.

Så kommer han på det viktigste:

– Og kule sko!

Schau stiller opp skosamlingen og trekker fram et par røde av imitert krokodilleskinn. De er godt brukt.

Schaus røde krokosko og racerjakker er nok ikke hverdagstøy på Manglerud. Hva er da en typisk Manglerud-look? Schau, som nå bor i sitt barndomshjem nettopp der, vet vel litt om det.

– Da jeg vokste opp var det et veldig skille mellom øst og vest, men det er ganske utvisket nå. Ungene mine går mest med T-skjorter og hettegensere. De er vel litt L.A. de også, blunker Schau.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse