ANNONSE
Annonse

Dagens drikkeanbefaling:

Velg litt varmere øl til suppe

EKSPERT: Ole Martin Alfsen er vinkelner og fagansvarlig for mat og drikke ved Kulinarisk Akademi. Ansvarlig for vinkelnerutdannelsen i Norge. Du ser ham også som ekspert i "4 stjerners middag" på TVNorge. (FOTO: Tore Sandberg)

Vann er utmerket til januars varme suppe, men god øl lar seg også høre.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
ANNONSE
Annonse

En salt og saftig suppe som dette krever forfriskning og mildt harmonisk følge, framfor kraftige kontraster og struktur. For de fleste vil det være naturlig å velge vann.

LES OGSÅ HELGENS MATTIPS: br

">Supersunt supperåd

Både enkelheten i retten og tiden på året tilsier en mager og nøktern linje. Hva passer vel da bedre enn vann?

Men fremdeles er dette en spalte som omhandler mat i kombinasjon med alkohol.

Derfor skal vi se på andre muligheter også. Vann er uansett noe som skal følge ethvert måltid, enten det er alkoholholdig drikke involvert eller ei.

Vanlig med hetviner

Den tradisjonelle vil muligens velge å servere hetviner à la Sercial Madeira eller Amontillado Sherry, som kan være særdeles vellykket om man liker og er kjent med den vinstilen.

Lettere å like, mer glamorøst

— men mindre brukt

— er nok moden champagne. Nydelig og harmonisk på nær sagt alle måter, bortsett fra for bankkontoen.

Men vi trenger ikke bevege oss så langt for å finne gode alternativer som også ligger suppas nordiske opprinnelse svært nær. Da tenker jeg naturlig nok på øl med sine leskende egenskaper.

Ølet skal verken være for tørt og bittert eller for lett. Kullsyren bør være bløt og skummende.

Litt varmere øl

Et tips her er også å våge å servere ølet litt varmere enn du kanskje pleier, så det fremstår som litt rundere og mer smakfullt.

En vanlig norsk pils vil ikke fornærme noen, men i mine øyne kan det bli for lett

— spesielt med tanke på de gnocchi-aktige klimpene i suppen. Når det er raust med fett på toppen av suppa, slik som her, taler det også imot pils.

Velg heller et lyst poløl som har den lille ekstra alkoholen, så skal det meste være løst. 20609 Duvel, Duvel Moortgaat, Belgia. Kr 49,90/0,5 l (distriktssortiment) vil nok behage de fleste.

49143 Sara de Silenrieux Bio, Brasserie de Silenrieux, Belgia, Kr 35,-/0,25 l (grunnsortiment) blir enda friskere, lettere, mer aromatisk og for mange litt mer spennende. Et interessant pluss er at sistnevnte er laget med 25 prosent bokhvete.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.