Nye Majorstuen stasjon: Velg mellom seks innganger

 

Majorstuen stasjon foreslås oppgradert til internasjonal standard for 2,3 milliarder. Oslos nest største knutepunkt kan bli underjordisk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.05.2009 kl 12:04

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

MAJORSTUEN: Oslos nest største knutepunkt kan få seks innganger: Fra Valkyrie Plass, fra Vinkelplassen, fra Majorstuhuset, fra Harald Hårfagres gate, fra Gardeveien, og fra Politihøgskolen.

Under bakkenivå

Det kom frem for publikum under et allmøte som ble holdtpå Deichmanske bibliotek på Majorstuen forrige uke.

Det er ingeniørselskapet Norconsult som har laget rapporten som skal danne bakgunnen for en eventuell reguleringsplan som fremmes av Ruter.

Utredningen tar utgangspunkt i å senke Majorstuen t-bane-stasjonunder bakkenivå, slik at taket på stasjonen blir liggende like under bakkenivå på tilstøtende gater. En av ambisjonene bak utredningen har vært å lage løsninger som muliggjør å få anlagt adkomster på begge sider av Kirkeveien.

2,3 millarder

T-banestasjonen er i dag dårlig tilrettelagt med hensyn til omstigning til buss og trikk. Gangavstandene er lange, gater må krysses, området er trafikkfarlig.

Den nye stasjonen er estimert til å koste mellom 1,4 og 2,3 millarder kroner, og byggetiden er anslått til å være tre og et halvt år.

Bygging av ny stasjon vil delvis finansieres av salg 10 000 kvadratmeter tomt, på Majorstutomten. I følge Norconsult er det anslått at dette vil innbringe 1 millird kroner, og skal dekke deler av utbyggingskostnadene.

Majorstutomten eies av KTP

(Kollektivtransportproduksjon, tidligere Oslo Sporveier).

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse