- Vemodig å selge gode lokalaviser

dittOslos nye eiere måtte selge for å få kjøpt.

STOR INTERESSE: Oppmøtet på pressekonferansen viste at oppmerksomheten rundt oppkjøpet av Edda Media er stor. FOTO: Foto: Vidar Bakken

Konsernsjef i A-pressen, Thor Gjermund Eriksen, er fornøyd med at kjøpet av Edda Media er godkjent, men synes det er vemodig og unødvendig å måtte selge gode lokalaviser.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.08.2012 kl 14:22

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: Eriksen åpnet dagens pressekonferanse med å si at dette var en viktig dag i Medie-Norge, etter at Medietilsynet hadde godkjent kjøpet av Edda Media. Men, som han sa, det var med en viss bismak.

Ville beholde alle

Under det store oppmøtet på pressekonferanse, gikk han i rette med dagens lovverk som regulerer medieeierskapet i Norge. Han sa at det var vemodig å måtte selge flere flotte og gode lokalaviser for at oppkjøpet skulle godkjennes.

- Vi ville beholde alle, men vi har et lovverk som ikke rimer med virkeligheten. Vi har for eksempel Østlandets Blad som møter Aftenposten i konkurranse i Follo-regionen.

- Aftenposten er størst i regionen, men blir ikke regnet med som en del av mediemangfoldet fordi den har utgiversted Oslo og derfor ikke regnes som regionavis i Follo. Dermed blir vi nødt til å selge aviser som Østlandets Blad og andre fordi konsernets eierandel i medieregionen Østviken blir for stor, sa Eriksen.

LES OGSÅ: DittOslo har fått nye eiere

Nytt lovverk

Konsernsjefen pekte på at i arbeidet med nytt lovverk var det relevant å ta hensyn til det faktiske medieforbruket når det gjaldt eierskapsbegrensninger, herunder også at det i dagens medievirkelighet heller ikke blir tatt hensyn til internetts betydning i mediemangfoldet.

- Vi vil jobbe med gode løsninger for de aviser som skal avhendes, sa Eriksen.

A-pressen har tre uker på seg til å påklage vedtaket.

Effektivisering

Eriksen understreket at det ville komme effektiviseringstiltak med nedbemanninger i forbindelse med sammenslåingen.

- Vår lokale posisjon er gullet. Det skal vi dyrke, sa Eriksen og pekte på at redaksjonene/innholdsleverandørene i liten grad ville bli berørt av effektiviseringstiltak.

Han hadde stor tro på synergier gjennom sammenslåingen som vil bidra til utvikling av nye produkter og plattformer og ikke minst et utvidet annonsemarked.

Samtlige lokalaviser i Oslo med nettutgaver, dittOslo.no og skjeriOslo.no blir nå en del av A-pressen når Edda Media fortsetter som datterselskap i konsernet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse