Vemodig farvel

Læreren Igwe fikk brillene til Sigurd Sollien. Se så glad han ble for dem! FOTO: Specavers

Eyecampen i Tanzania er over. Og Sigurd Solliens briller fikk ny eier.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.09.2017 kl 11:56

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Mary er lærer og kan nå ha oversikten i klasserommet, med brillene som har blitt levert til Specsavers. FOTO: Specsavers

Se bildet større

Stemningen var god etter siste dag på Eyecampen til Specsavers. Tårene kom først da vi tok farvel med vårt lokale team på flyplassen i Dar es Salaam. FOTO: Specsavers

Om noen få timer går flyet som tar oss med tilbake til Norge. Hjem til familie, vinter og hverdag. I løpet av uken i Tanzania, har vi fått gjennomført synsundersøkelser, og delt ut briller til mange hundre mennesker.

LES MER: Flere hadde ikke kunne lese en avis på flere år

Vi kjenner på en ydmykhet og stolthet av å være del av et prosjekt, som utgjør en stor forskjell for så mange mennesker. Samtidig vil vil gjerne få takke alle dem som har gitt sin briller til Specsavers, slik at de kan være til nytte for andre.

LES MER: Lot seg ikke stoppe av strømstans

Briller som gjør det mulig å utdanne seg, få en jobb og forsørge seg selv og sin familie.

Inntrykkene har vært mange og intense. Idag fikk vi blant annet hjulpet en skolejente med et syn på minus 12. Hezai er ni år og hadde tidligere briller, som nå var blitt ødelagt.

LES MER: Klare for tur

Familien hadde ikke penger til å skaffe nye, som i så fall måtte bestilles fra Nairobi. Et rørende øyeblikk oppsto når det ble funnet frem til briller som passet, og de satt perfekt på nesen hennes.

LES MER: Endelig ser hun godt igjen

Dette er bare en av mange historier, som med en synsundersøkelse og briller, får et lykkelig utfall. Og som gjør at vi gjerne vil raskt tilbake for å kunne hjelpe flere.

En god nyhet er at Specsavers i Danmark, vurderer samme sted for deres Eyecamp, og dermed kan følge opp dem som vi ikke rakk over.

LES MER: Sterke inntrykk stekende varme

På bussen tilbake til hotellet satt latteren løst og stemningen var god. Men det blir trist å forlate det lokale teamet som har bistått med oversetting og assistering på alle plan.

Noen har fått venner for livet, og vil holde fortsatt holde kontakten, selv om avstanden er stor.

Flere hundre briller har fått nye eiere, gitt av mennesker fra Nordre Aker også.

En av dem er TV-kjendis Sigurd Sollien fra Kjelsås. Brillene hans fant veien til læreren Igwe, som smilte stort da han så verden gjennom brillene til Sigurd for første gang. Som lærer er det er det viktig å ha godt syn, og nå kan Igwe ha full oversikt med elevene sine. Det er både Igwe, vi og Sigurd glade for.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse