Venninner skapte julestemning

Ragnhild (95) feiret i selvbrodert bunad

Familiefeiring: Mari Bustad (14) hjalp til under feiringen på Myrer omsorg+. Selv skal hun feire jul med åtte familiemedlemmer.

Frivillig innsats ga høytidsstemning på Myrer Omsorg+.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 27.12.2011 kl 10:09

GREFSEN: - Det er veldig hyggelig her i dag, jeg har bare gode ting å si. Og juletreet er et syn i seg selv, sier Ragnhild Hygen (95).

I anledning julefeiringen på Myrer Omsorg+ på Grefsen har hun hentet fram gudbrandsdalbunaden sin.

- Jeg har brodert den selv, for lenge, lenge siden. Når det er jul tar jeg alltid på meg bunaden og sølvet, sier 95-åringen.

Hun har bodd hele sitt liv i Oslo, og forteller at hun har hatt et rikt liv med en vidunderlig mann, barn, barnebarn og oldebarn.

- Det eneste negative jeg kan si er at jeg har blitt for gammel til å få lov til å kjøre bil, sier Hygen.

Kor sikret julestemningen

Åtte damer i koret Aktivum stilte opp på arrangementet. Damekoret sørget for god stemning ved å synge julesanger, og de eldre sang med.

I tillegg fikk de frammøtte høre Alf Prøysens julefortelling «Bygda som hadde glemt jula».

Frivillig innsats

I år som i fjor er det venninnene Randi Bergersen og Line Bustad som tok initiativet til en sosial samling for eldre på Myrer Omsorg+ på julaften.

Noen av de eldre på institusjonen har få eller ingen pårørende, og derfor er det ekstra kjærkomment med et julearrangement på huset.

- Fint å prøve noe nytt

I år har Bergersen og Bustad fått med seg seks andre frivillige som sørger for at de eldre har en hyggelig samling noen timer på julaften. En av dem er Mari Bustad (14) fra Grefsen, som går på Engebråten skole.

- Det er hyggelig å være her på julaften. Jeg pleier ikke å gå i kirken, så det er fint å prøve noe nytt, sier Bustad.

Hun har brukt noen timer av julaften til å servere kaffe og kaker til de eldre, og ikke minst å slå av en prat med dem.

- Jeg har snakket med dem om alt og ingenting, og om hvordan de har det, sier 14-åringen.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...