Venninner søkes på Korsvoll

Elle (3) og Oda (4) vil gjerne ha flere venninner til høsten. Einar (4) ønsker også flere damer hjertelig velkommen i barnehagen. Foto: Ida Schmidt Nygaard

Hansemyr Friluftsbarnehage håper flere jenter søker plass før høsten.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.04.2007 kl 13:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Korsvoll: Av ti barn i Hansemyr Friluftsbarnehage er fire jenter. Til høsten kan antallet bli enda mindre. To av de nåværende jentene slutter og til høsten er det kun gutter som har søkt. Hvis ikke noen jenter søker før hovedopptaket i august, vil ti av tolv barn være gutter. Hansemyr Friluftsbarnehage er en privat drevet barnehage som åpnet i august i fjor.

- Vi håper flere jenter vil søke så raskt som mulig, sier Charlotte Gundersen, pedagogisk leder.

Ut og lek!

Hvorfor det er så få jenter som søker, er vanskelig å si. Gundersen tror det kan ha å gjøre med at mange foreldre tenker døtrene deres trenger et mer tradisjonelt pedagogisk opplegg med innesitting, perling og tegning.

- Men det gjør vi jo her også. Vi er en friluftsbarnehage som baserer oss mye på å være ute, men når det er skikkelig dårlig vær, er vi inne. Vi har et fullverdig pedagogisk opplegg, sier hun.

Barna i barnehagen ser ikke ut til å mistrives i vårsolen. Også foreldrene er veldig fornøyde med tilbudet.

- Jeg er fysioterapeut og mener det er viktig at barna er mye ute og i bevegelse. Det betyr ikke at de ikke gjør alt det andre som barn i andre barnehager gjør. Her har de en veldig variert hverdag. Mange tror nok det er mer ekstremt med utebarnehage enn det er. Barna er faktisk inne også, sier Else Kari Scheele, mor til Oda (4).

- Oda er dessuten mye mindre syk etter at hun begynte her.

Friluftsfordeler

Også de ansatte holder seg friske i Hansemyr Friluftsbarnehage. Ingen av de tre ansatte har tatt ut sykedager i løpet av året. Men lek i naturen kan by på flere fordeler enn god helse. En undersøkelse gjort i to barnehager i Sverige i 1997 viser at barn som leker i naturlige miljøer får bedre konsentrasjonsevne og motorikk enn barn som leker på funksjonsdelte lekeplasser med lekeapparater. Selv om kun to barnehager ble undersøkt, var forskjellene så store mellom de to at forskningsgruppen valgte å publisere resultatene til tross for grunnlagsdataene var kvantitativt svake.

Og undersøkelser lagt til side - barna i Hansemyr Friluftsbarnehage storkoser seg:

- Vi husker og leker og noen ganger er vi i lavvoen vår, sier Oda (4) og Elle (3), som til høsten kan risikere å bli eneste høner i hanegården.

Heller ikke guttene har noe i mot påfyll med damer.

- Jeg vil gjerne ha flere jenter her, jeg, smiler Einar (4) lurt.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse