ANNONSE
Annonse

Venstre raser over falsk valgbrosjyre

Slik ser den falske brosjyren som husstander i Nordre Aker skal ha mottatt i postkassene sine, ut. Hvem som står bak er ikke kjent. FOTO: UTLÅNT / FOTOMONTAJE/ILLUSTRASJON

Flyere med Venstres navn og logo på er delt ut i postkasser i Nordre Aker de siste dagene. Men det er ikke Venstre som er avsender av budskapet, understreker partiet.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.09.2017 kl 11:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NORDRE AKER: Det som kan se ut som en brosjyre for Venstre, med bildet av innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug (Frp), har ifølge Oslo Venstre blitt distribuert i noen postkasser i Nordre Aker nå før valget.

Noen vil kanskje stusse på at Venstre bruker statsråden fra Fremskrittspartiet i sin valgkamp, tonen mellom henne og Venstre-leder Trine Skei Grande har ikke vært på topp den siste tiden.

Og forklaringen er enkel: Brosjyren stammer nemlig ikke fra Venstres valgkampapparat.

Marit Vea i Oslo Venstre. Foto: OSLO VENSTRE

– Vi har ikke har laget denne løpeseddelen, og alt tyder på at den er laget for å skade oss. Budskapet er langt fra det vi står for. En stemme til Venstre er jo nettopp en støtte til en annen integreringspolitikk enn den Frp og Sylvi Lusthaug ønsker å føre, sier Oslo Venstres valgkampsjef, Marit Kristine Vea.

LES OGSÅ: Nå har byråden bestemt seg for hva som skal skje videre med Skar leir

Har ikke opplevd liknende

Hun synes dette er veldig alvorlig.

– Vi har ikke opplevd noe lignende tidligere i valgkampsammenheng. Selvfølgelig har vi opplevd at andre prøver å sette Venstre i dårlig lys. Det er jo alltid noen som vil tjene på at vi eventuelt gjør et mindre godt valg. Men det at noen trykker opp falske valgflyers, og leverer de ut i postkassene til folk, det er veldig spesielt. Da er det lagt mye jobb bak, sier Vea.

Hun har ikke full oversikt over omfanget av de falske flyerne, men så langt har Oslo Venstre fått fem henvendelser. De tyder på at det er i Storo/Grefsen-området dette har skjedd foreløpig.

LES OGSÅ: Oslo Venstre foreslår fotobokser på skoleveiene

Politianmelde?

– Vi vet ikke mer enn fra de som har tatt kontakt med oss, og som selvfølgelig har reagert på de falske flyersene. Vi har ikke noe kontroll på hvor stort omfanget er, men gjennom Nordre Aker Budstikke nå, så kan vi kanskje få en viss formening om hvor dette er gjort, og i hvor stort omfang, sier Vea videre.

Hun fortsetter:

– Vi er selvfølgelig nå opptatt av at folk får vite at dette ikke kommer fra Venstre. Vi har ikke tatt stilling til om vi skal politianmelde dette. Det er en ulovlig handling. Vi må nå prioritere å bruke alle våre krefter fremover til å gjøre et best mulig valg.

– Men selvfølgelig er vi skuffet og svært overrasket over at noen gjør noe sånt. Det er et skritt nærmere amerikanske valgtilstander. Jeg vil ikke spekulere i hvem som har gjort dette, men vi kan selvfølgelig ikke utelukke at det er noen fra et av partiene som ønsker oss under sperregrensen.

OPPDATERING: Tirsdag ettermiddag har Venstre fått melding om at flere husstander har fått den falske brosjyren.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse