Venstres Terje Bjøro stemte likevel ikke mot konkurranseutsetting av barnehager

- Må følge min samvittighet, sa Bjøro til dittOslo tidligere på kvelden

STORT OPPMØTE: Barn, foreldre og ansatte i barnehagene møtte opp i hundretalls til fakkeldemonstrasjon.Foto: Vidar Bakken

Tidlig på kvelden hadde Venstres Terje Bjøro tenkt å stemme mot eget byråd i saken om konkurranseutsetting av barnehager. Så snudde han.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.02.2014 kl 22:38

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

PÅ VIPPEN: Terje Bjøro (V) følger sin samvittighet og slår dermed følge med blant annet SVs Marianne Borgen, som debatterer konkurranseutsetting med byråd Anniken Hauglie (H) (til venstre) foran rådhuset.Foto: Vidar Bakken

RÅDHUSPLASSEN: Terje Bjøro er en av fem Venstre-representanter som avga stemme i bystyret i kveld. I et intervju foran rådhuset i forbindelse med fakkeldemonstrasjonen proklamerte han at vil stemme mot konkurranseutsetting. 

- Av hensyn til barna, ansatte og foreldre i de syv barnehagene vil jeg stemme for å avlyse konkurranseutsetting av barnehagene i denne omgang. I denne saken må jeg følge min samvittighet. Jeg tar dissens, noe som naturligvis ikke er uproblematisk, sa Bjøro.

Men, da han kom opp på talerstolen i bystyresalen hadde han igjen snudd.

- Jeg føler meg veldig forpliktet av avtalen med byrådet, sa Bjøro. Og dermed hadde han skiftet tilbake til "sine egne" i løpet av kvelden. 

Trenger timeout

Tidligere på kvelden uttalte Bjøro følgende til dittOslo:

- Jeg ser det slik at her er det gjort mange feil i prosessen mot konkurranseutsetting. Jeg er ikke imot konkurranseutsetting, men jeg mener vi nå trenger en timeout, sier Bjøro.

Les også: Barnehageforbund "jukser" med brukerundersøkelser

Håper på byråden

Han kunne ikke si noe om hvilke konsekvenser det kan få for han som politiker å ta dissens i denne saken. Bjøro sitter også som gruppeleder for Venstre i bydelsutvalget i Bydel Vestre Aker.

- Slik jeg ser det er ikke mitt standpunkt i strid med avtalen som gjelder mellom de borgerlige partiene. Bystyret har i denne saken verken vedtatt barnehager som skal konkurranseutsettes eller i hvilket tempo det skal gjøres. Her er det fortsatt mulig å tenke seg om, sier Bjøro.

Les også: Vil ikke være prøvekanin

- Jeg håper byråden legger frem en sak som gjør at vi har mulighet for å revurdere konkurranseutsettingen. Det gjenstår å se i kveld, sier Bjøro, som dittOslo møtte foran rådhuset i bystyrepausen.

Her fikk han se det store oppmøtet fra barnehagene som blir rammet av en eventuell konkurranseutsetting.

Det var knyttet spenning til hvordan Krfs ene representant i bystyret, Erik Lunde, vil forholde seg til forslaget om avlysing av konkurranseutsetting.

- KrF må stå på budsjettavtalen som er inngått mellom de fire partiene, sier Lunde til dittOslo.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse