Venter ikke lenger på byråden

For nå er innstillingen om planlagte Linderudkollen skianlegg klar.

fornøyd: Langrennssjef Eivind Selvig i Kjelsås IL og langrennsgruppas anleggssjef Svein Olav Bø trenger ikke lenger å vente på byråden, nå foreligger innstillingen om Linderudkollen og skianlegg til videre politisk behandling av bystyrepolitikerne. Her fra Linderudkollen før jul. FOTO: FOTO: Kristin Tufte Haga

For nå har byutviklingsbyråden endelig avgitt innstilling om planlagte Linderudkollen skianlegg - en innstilling Kjelsås Langrenn er godt fornøyd med.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.01.2012 kl 10:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Før jul skrev avisen om Kjelsås Langrennsgruppe, som var oppgitt over den lange saksbehandlingstiden i byrådsavdeling for byutvikling i forhold til skianlegg på Linderudkollen  - les saken her. Men nå ligger endelig en innstilling klar fra byutviklingsbyråd Bård Folke Fredriksens (H) avdeling, og klar for videre behandling i byutviklingskomitéen og bystyret.

Så langt avisen kjenner til er det ingen store politiske uenigheter på Rådhuset om skianlegg-forslaget. Til slutt skal også planene til endelig  "stadfestelse" i Miljøverndepartementet, ihht. Markaloven.

Planene

I hovedtrekk består planene av løyper som skal følge dagens traséer som blir utvidet i bredden, og får et utbedret underlag. Det blir "skiarena" på flaten ved Kapteinsputten, fra denne skal det gå en sløyfe sørover og rundt kollen, en sløyfe tur/retur Solemskogen og en sløyfe nordvestover som vender i bakkene ned mot Kringla.

For å binde sammen disse sløyfene er det lagt inne en bro over bilveien inn til Linderudkollen - tilsammen rundt 5 kilometer løyper, også med lyssetting der det ikke er det i dag, et kunstsnøproduksjonsanlegg ved Kapteinsputten og oppgradering av hoppbakken.

Hele byrådens innstilling kan leses her.

Byggestart i år?

- Det er flott at byrådet nå har oversendt saken, og gått inn for denne foreslåtte løsningen. Vi ser fram til den videre politiske behandlingen og oppfordrer til å gjennomføre denne så raskt som mulig. Da er det fortsatt et håp om at planen kan bli stadfestet av Miljøverndepartementet før sommeren, og at vi kan "stikke spaden i jorda" i 2012 og tilby skiglade barn og ungdommer et snøsikkert treningsalternativ neste sesong, sier langrennssjefen i Kjelsås IL, Eivind Selvig.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse