Venter ny boligprisvekst i januar

 

Boligprisene lokalt i Oslo sank med en prosent i oktober, viser ferske tall fra Norges Eiendomsmeglerforbund. – Vi tror prisnedgangen er kortsiktig og kan vare ut året. Allerede fra januar tror vi på en ny boligprisøkning, sier daglig leder hos Krogsveen Skøyen, Inger Helene Simensen, i en pressemelding.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.11.2007 kl 13:50

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: Hun mener at Norges Banks nedjustering av rentebanen på onsdag, og det at renten ikke ble satt opp i oktober, er godt nytt for boligprisene: – Nå ser det ut som rentetoppen snart er nådd. Det at Norges Bank denne uken unnlot å sette opp renten vil i sum bidra til å redusere usikkerheten i markedet, sier Simensen.

– Vi har hatt en unik periode med eventyrlig prisvekst på boliger. Når renten i løpet av kort tid er doblet, er det naturlig at vi kjøler oss litt ned gjennom en priskorrigering, sier Simensen. - Boligprisene øker tradisjonelt sett i årets første måned, og det er fortsatt gode grunner til å tro at de kommer til å gjøre det i 2008 også, sier hun.

Folk tror ikke på vekst

Fire av ti nordmenn (42 prosent) tror boligprisene vil synke det kommende år, i følge tall fra en undersøkelse som Infact nylig har gjort for Krogsveen. 15 prosent tror prisene vil falle med mer enn ti prosent, mens 35 prosent tror prisene vil stabilisere seg. 23 prosent tror prisene vil øke i løpet av de kommende 12 måneder.

Inger Helene Simensen mener at folks holdninger kan ha en viss effekt på prisutviklingen.

– Det at det i dag er flere nordmenn som tror på prisnedgang enn prisoppgang bidrar også i en viss grad til at prisene synker, sier hun.

– Men med de siste signalene fra Norges Bank er det grunn til å tro at usikkerheten i folket vil snu. Da blir prisforventningene igjen positive, noe som vil ha en god effekt på markedet, sier hun.

Boliger ligger ute lenger

I Oslo tok det gjennomsnittlig 17 dager, å selge en bolig forrige måned. Det er 2 dager mer enn i september. På landsbasis tok det i gjennomsnitt 24 dager fra en bolig ble lagt ut på Finn.no til den ble solgt. Det er fire dager lenger enn i september.

I Oslo sank boligprisene i gjennomsnitt med 1 prosent i oktober. Både prisen på eneboliger, delte boliger og leiligheter sank med 1 prosent.

På landsbasis sank prisen for eneboliger med 1 prosent, mens prisen for delte boliger og leiligheter sank med henholdsvis 1,6 og 1,2 prosent.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse