En supermakt blir født: Verden er din østers

 

En ny verden ligger for dine føtter i denne trofaste oppdateringen av en gammel klassiker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 15:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

ANMELDT: Sid Meier's Civilization IV: Colonization

GAMER.NO: Et av nittitallets mest lovpriste strategispill har endelig fått en etterfølger. Sid Meier's Colonization lot deg styre en europeisk kolonimakt i 1492, og målet var å utforske og kolonisere "den nye verden" til Colombus.

Les også: Verdenshistorien i lommaformat

Etterfølgeren, Civilization IV: Colonization, er på de aller fleste måter veldig lik klassiske Colonization, selv om grafikken, brukergrensesnittet og diplomatisystemet har fått en overhaling. Omfattende flerspillermuligheter får vi også.

Spillfokuset er på detaljstyring. Du må bruke de forskjellige kolonistene dine så fornuftig som mulig, for å produsere råvarer som kan foredles og selges til Europa. Pelsjakker, sigarer, rom og bomull er ting europeerne betaler gode penger for.

Pengene må du bruke for å bygge opp kolonien, og etter hvert også skaffe deg en hær. Det endelige målet er nemlig frihet fra Europa, og om du skal oppnå dette, må du regne med en storkrig med kongens hær.

Finn flere spilleanmeldelser på Gamer.no

Civilization IV: Colonization kan være ekstremt vanedannende. På grunn av det store detaljfokuset tar det gjerne en stund å bli helt komfortabel med spillet, og det kan være litt i vanskeligste laget for nybegynnere. Ikke minst kan den siste krigen virke umulig.

Les hele anmeldesen av Sid Meier's Civilization IV: Colonization på Gamer.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse