Svineberedskapen er klar: - Verre blir det nok å forhindre klining

Studentene ved Universitetet i Oslo er ved godt mot angående faren for svineinfluensa. Men det kan nok bli vanskelig å unngå klining i fadderuken.

I dag åpner Universitetet i Oslo dørene for 6000 nye elever. Da kan faren for svineinfluensa være stor.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.08.2009 kl 13:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
BLINDERN: På Universitetet i Oslo (UiO) har de derimot forberedt seg godt.

I tillegg til å ha doblet rengjøringen, opprettet influensatelefon og febermottak, har ledelsen ved UiO også oppfordret studentene til å ta i bruk utradisjonelle metoder når de skal hilse på hverandre.

Positive studenter

- Vi er opptatt av å følge myndighetens råd, og i tillegg kunne ha litt moro, sier direktør Gunn Elin Bjørneboe ved Universitetet i Oslo til Aftenposten.no.

Og studentene selv er positive til ordningen.

- Mange kommer nok til å gå over til alternative hilsemåter. Verre blir det nok å forhindre klemming og klining i fadderukene, sier Chris Allan Simonsen, som er med på å arrangere fadderordningen, til avisen.

Ekstra desinfeksjonsmidler

Handelshøyskolen BI vil utplassere desinfeksjonsmidler i vrimleområdene, kantiner og ved hovedinngangene for å være i beredskap mot svineinfluensaen.

De har også opprettet en egen influensatelefon, men avlyser foreløpig ingen arrangementer som følge av svineinfluensaen.

- BI vil følge situasjonen nøye og følge rådene Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet gir, skriver universitetet på sine hjemmesider.

Håndhilser på de nye

På Ullevål skole har rektor Hanne Grønn Larsen fulgt opp de råd og pålegg som har kommet fra Utdanningsetaten.

Det betyr blant annet den daglige håndhilsningen i klasserommene opphører. Men rektor kommer likevel til å hilse på de nye førsteklassingene.

- Vi har beredskapsplanen klar dersom mange elever og ansatte skulle bli syke, men det vil nok ikke bli aktuelt å stenge skolen, sier Grønn Larsen til Nordreakerbudstikke.no.

Bydelsoverlegen ikke bekymret

Bydelsoverlege i bydel Nordre Aker, Georg Semcesen, antar at om lag 20 prosent av bydelens befolkning vil bli smittet av H1N1-viruset, men er allikevel ikke bekymret.

Det viktigste er ifølge bydelsoverlegen å ha god hygiene. Særlig er det viktig å vaske hendene regelmessig.

- Og generelt vise hensyn. Ikke hoste på folk, sier Semcesen til Nordreakerbudstikke.no.

Han råder folk til ikke å drikke av hverandres glass, og kjøre oppvaskmaskinen på høy temperatur for å drepe bakterier.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse