Vestkant-eldre flyttes fra Tåsen til Romsås

Tåsenhjemmet skal ut på anbud, og da må Trygghetsavdelingen flytte

ANBUD@BLD_TXT:Trygghetsavdelingen på Tåsen holder til i lokalene på Tåsenhjemmet. Sykehjemmet er ute på anbud, og trygghetsavdelingen skal flyttes til Romsås. FOTO: Arkiv

Tåsenhjemmet skal ut på anbud. I prosessen så skal også den nåværende trygghetsavdelingen i lokalene flyttes til Romsås.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.05.2013 kl 18:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

TÅSEN: Det har lenge vært kjent at driften av Tåsenhjemmet skal ut på anbud. Men i samme prosessen så er det også bestemt at én av Oslos tre trygghetsavdelinger, og som holder til i lokalene til Tåsen sykehjem, skal flyttes fra Tåsen til Romsås sykehjem.

Tåsen Trygghetsavdeling har i dag 27 plasser, og det er samme antall plasser Sykehjemsetaten ser for seg på Romsås.

"...Fordelen for sykehjemsetaten er at vi beholder trygghetsavdelingen i etaten og vi får raskt tatt i bruk tomme lokaler på Romsås. Romsås har i dag ingen venteliste og vi vet at det har vært noen utfordringer med å belegge plassene..Samtidig er det etterspørsel etter forsterket skjermet plasser i Oslo. Lokalene ved Tåsenhjemmet kan være godt egnet for forsterket skjermet....", står det blant annet i informasjonsskrivet fra sykhjemsetatens ledelse, og som er lagt ut på kommunens intranettsider.

LES OGSÅ: Sykehjemsdusjer stengt på grunn av legionella

Det går også frem av informasjonen at ansatte vil få tilbud om å følge med på "flyttelasset".

Ingen i vest

Trygghetsavdelingen på Tåsen prioriterer brukere fra bydelene Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Frogner, St. Hanshaugen, Vestre Aker og Ullern.

De to andre trygghetsavdelingene i Oslo betjener resten av byen, og befinner seg på Lindeberg og Nordseter. Det betyr at det foreløpig ser ut til at det da etterhvert ikke vil bli én eneste trygghetsavdeling i Oslo vest

Men det ser ikke sykehjemsetaten på som noe stort problem.

- Sykehjemsetaten mener at det viktigste må være å opprettholde tilbudet, slik at de eldre som føler seg utrygge hjemme kan få være på en trygghetsplass. Og ikke om man må kjøre kanskje 5 - 10 minutter lenger for å komme til trygghetsavdelingen. Dessuten er det behov for å benytte lokalene til nåværende Tåsen Trygghetsavdeling til forsterkede skjermede plasser, deler av disse lokalene er veldig egnet for slik bruk, sier områdedirektør Anne Berger Sørli i Sykehjemsetaten, og som samtidig legger til at det ikke er planer om å flytte de to andre trygghetsavdelingene i Oslo.

Hun kan også fortelle at selve flyttingen er planlagt til høsten.

Fullroste avdelingen

Avisen skrev om trygghetsavdelingen på Tåsen i fjor, og beboerne fullroste avdelingen.

- Her er alle så søte og hyggelige. Maten er god og senga er god! Jeg skulle gjerne blitt her for bestandig jeg, sa Berit fra Nordstrand da avisen var innom før jul.

- Her er alle så snille og vennlige, og det er godt å være her. Helt alle tiders! sa Elsa fra Tåsen i samme sak.

Men nå må nok damene fra Nordstrand og Tåsen belage seg på å eventuelt reise til Romsås i fremtiden, hvis de skal benytte seg av samme kortidsbeboer-opphold i regi av opprinnelig Tåsen trygghetsavdeling.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse