Vestkant-eldre flyttes fra Tåsen til Romsås

Tåsenhjemmet skal ut på anbud, og da må Trygghetsavdelingen flytte

ANBUD@BLD_TXT:Trygghetsavdelingen på Tåsen holder til i lokalene på Tåsenhjemmet. Sykehjemmet er ute på anbud, og trygghetsavdelingen skal flyttes til Romsås. FOTO: Arkiv

Tåsenhjemmet skal ut på anbud. I prosessen så skal også den nåværende trygghetsavdelingen i lokalene flyttes til Romsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.05.2013 kl 18:30

TÅSEN: Det har lenge vært kjent at driften av Tåsenhjemmet skal ut på anbud. Men i samme prosessen så er det også bestemt at én av Oslos tre trygghetsavdelinger, og som holder til i lokalene til Tåsen sykehjem, skal flyttes fra Tåsen til Romsås sykehjem.

Tåsen Trygghetsavdeling har i dag 27 plasser, og det er samme antall plasser Sykehjemsetaten ser for seg på Romsås.

"...Fordelen for sykehjemsetaten er at vi beholder trygghetsavdelingen i etaten og vi får raskt tatt i bruk tomme lokaler på Romsås. Romsås har i dag ingen venteliste og vi vet at det har vært noen utfordringer med å belegge plassene..Samtidig er det etterspørsel etter forsterket skjermet plasser i Oslo. Lokalene ved Tåsenhjemmet kan være godt egnet for forsterket skjermet....", står det blant annet i informasjonsskrivet fra sykhjemsetatens ledelse, og som er lagt ut på kommunens intranettsider.

LES OGSÅ: Sykehjemsdusjer stengt på grunn av legionella

Det går også frem av informasjonen at ansatte vil få tilbud om å følge med på "flyttelasset".

Ingen i vest

Trygghetsavdelingen på Tåsen prioriterer brukere fra bydelene Nordre Aker, Sagene, Grünerløkka, Frogner, St. Hanshaugen, Vestre Aker og Ullern.

De to andre trygghetsavdelingene i Oslo betjener resten av byen, og befinner seg på Lindeberg og Nordseter. Det betyr at det foreløpig ser ut til at det da etterhvert ikke vil bli én eneste trygghetsavdeling i Oslo vest

Men det ser ikke sykehjemsetaten på som noe stort problem.

- Sykehjemsetaten mener at det viktigste må være å opprettholde tilbudet, slik at de eldre som føler seg utrygge hjemme kan få være på en trygghetsplass. Og ikke om man må kjøre kanskje 5 - 10 minutter lenger for å komme til trygghetsavdelingen. Dessuten er det behov for å benytte lokalene til nåværende Tåsen Trygghetsavdeling til forsterkede skjermede plasser, deler av disse lokalene er veldig egnet for slik bruk, sier områdedirektør Anne Berger Sørli i Sykehjemsetaten, og som samtidig legger til at det ikke er planer om å flytte de to andre trygghetsavdelingene i Oslo.

Hun kan også fortelle at selve flyttingen er planlagt til høsten.

Fullroste avdelingen

Avisen skrev om trygghetsavdelingen på Tåsen i fjor, og beboerne fullroste avdelingen.

- Her er alle så søte og hyggelige. Maten er god og senga er god! Jeg skulle gjerne blitt her for bestandig jeg, sa Berit fra Nordstrand da avisen var innom før jul.

- Her er alle så snille og vennlige, og det er godt å være her. Helt alle tiders! sa Elsa fra Tåsen i samme sak.

Men nå må nok damene fra Nordstrand og Tåsen belage seg på å eventuelt reise til Romsås i fremtiden, hvis de skal benytte seg av samme kortidsbeboer-opphold i regi av opprinnelig Tåsen trygghetsavdeling.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon