– Vi ble angrepet først, hevder Asker-russ

Russebussen Vintage så slik ut etter angrepet natt til i dag. Nå hevder et medlem av en av de involverte Asker-bussene, at det var Asker-bussen som ble angrepet først.

Asker-bussen som er beskyldt for angrepet på Vintage hevder de ble angrepet først.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2008 kl 13:39

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ASKER: – Det har tidligere vært en del knuffing mellom Vintage og vår buss. De stjal blant annet noen bowlingkjegler fra oss på Lillehammer. Vintage har alliert seg med en del andre Oslobusser, og på Tryvann sist lørdag var det tre-fire busser som kom utenfor vår buss og skulle ta oss. Det var flere som løp inn på vår buss og laget et helvete. Politiet kom raskt til og fikk kastet ut blant andre alle fra Vintage. Siden har det vært knuffing blant annet på nettet, hevder et medlem av Asker-bussen.

Stor gjeng

I går var det busstreff på Fornebu.

– En del av oss var syke, så vi var bare syv medlemmer på bussen og noen jenter. Vi parkerte litt for oss selv. Et par av gutta og noen som satt på gikk ut, og vi var bare noen få igjen på bussen. Like etter kom det en stor gjeng mot bussen vår for å ta oss. Det så ut som det kunne være en hundre stykker. De kastet steiner og knuste et par av rutene. Vi klarte å holde igjen dørene mens jeg ringte politiet. Hvis de hadde kommet inn i bussen ville flere av oss vært på sykehus, mener Asker-russen.

Kompisbusser fra Asker– Politiet fikk ryddet opp, og mens vi sto og snakket med politiet, startet bråket borte hos Vintage. I mellomtiden hadde våre kompisbusser fra Asker kommet. Dermed var det flere busser som var involvert i bråket med Vintage etter at de hadde hørt hva som hadde skjedd med bussen vår, kanskje så mange som hundre stykker. Men fra vår buss kunne det ikke ha vært mer enn et par stykker, hvis de i det hele tatt var med. Vi andre var jo på bussen og snakket med politiet. Det er helt feil å skylde på oss, mener han.

Ikke mer bråk

Han er opptatt av at det må bli fred nå.

– Vi vil som Vintage anmelde skadene på vår buss. De knuste også baklys og rev av vindusviskere ved siden av å knuse ruter. Nå vil vi ikke ha mer bråk. Jeg oppfordrer alle til at det blir fred, slik at vi kan få en fin feiring mot 17. mai, sier bussmedlemmet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse